6.10.13

Γλέζος: «Κανένα κόμμα δεν μπορεί να τεθεί εκτός νόμου»

Πολιτική και ιδεολογική πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, τονίζοντας πως κανένα κόμμα δεν μπορεί να τεθεί εκτός νόμου. «Τώρα επιτέλους το μόρφωμα αυτό τίθεται ενώπιον του νόμου. Θα ήμουν ευτυχής αν δεν είχε χρειαστεί να χυθεί αίμα για να γίνει αυτό που είναι αυτονόητο σε μία ευνομούμενη πολιτεία», συμπλήρωσε.

«Το Σύνταγμα προβλέπει ότι όπου υπάρχουν παραιτήσεις βουλευτών γίνονται αναπληρωματικές εκλογές», τονίζει ο κ. Γλέζος, ενώ χαρακτηρίζει «ολίσθημα απαράδεκτο για τη δημοκρατία το τσουβάλιασμα υπό την ετικέτα του εξτρεμισμού των ναζιστών με όσους πρεσβεύουν ότι συμφέρει τη χώρα η έξοδος από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».
Στη συνέντευξή του το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς αφήνει αιχμές για το ποιοι κρύβονται πίσω από τους θανάτους στη Marfin λέγοντας χαρακτηριστικά: «δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Το έχουμε επαναλάβει τόσες πολλές φορές που καταντά πληκτικό. Υπό το φως βέβαια των πρόσφατων ανακαλύψεων για τις διασυνδέσεις εγκληματικής οργάνωσης με άτομα που υπηρετούσαν στα Σώματα Ασφαλείας είμαστε κι εμείς περίεργοι να αποκαλυφθούν οι εμπρηστές της Marfin», είπε.
e-reportaz.gr