14.10.13

Κάλεσμα συστράτευσης προς τις.... προοδευτικές δυνάμεις από τον Ευ.Βενιζέλο!!!

 Efenpress: ...φωνή βοώντος εν τη ερήμω! 

Κάλεσμα συστράτευσης προς όλες τις δυνάμεις της προοδευτικής παράταξης απευθύνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καλωσορίζοντας το κείμενο-πρωτοβουλία των «58» για την ενότητα της Κεντροαριστεράς.


'ο,τι απέμεινε από τις...προοδευτικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ!
«Μιλώ για την κεντροαριστερά της ευθύνης  και όχι του μικροκομματικού οπορτουνισμού» σημειώνει χαρακτηριστικά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Έθνος της Δευτέρας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ξεκαθαρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμεί να ηγηθεί κανενός. «Το ΠΑΣΟΚ σέβεται τους πάντες, αλλά θέλει να το σέβονται και οι άλλοι και κυρίως να αντιλαμβάνονται το βάρος που σηκώνει και το ρόλο που επιτελεί.»

Επαναλαμβάνει ότι η πρόταση συνεργασίας προς τη ΔΗΜΑΡ είναι πάντα ενεργή, αλλά τονίζει ότι η ηγεσία του κόμματος αντιμετώπισε απαξιωτικά το ΠΑΣΟΚ και πριν και μετά την αποχώρηση της Δημοκρατικής Αριστεράς από την κυβέρνηση.

Ο κ. Βενιζέλος ορίζει την κεντροαριστερά στο φάσμα ανάμεσα στη Δεξιά και την κομμουνιστική Αριστερά.

Σε ερώτηση για το αν περιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντά: «η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς εκφράζει -με όλες τις τάσεις της- έναν δήθεν ριζοσπαστικό, λαϊκιστικό, διχαστικό και προγραμματικά αμήχανο και αδιέξοδο λόγο.

» Δεν θέλει να αλλάξει τίποτα και πουθενά και υπόσχεται σε όλους επαναφορά στις προ κρίσης καταστάσεις.»

Ξεκαθαρίζει όμως ότι η εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε μεγάλο βαθμό σαρξ εκ της σαρκός του ΠΑΣΟΚ. «Αυτό τον κόσμο θέλουμε να τον πείσουμε».
...................................................................
πηγή: in.gr