3.10.13

Προφυλακιστέος ο Νίκος Μιχαλολιάκος- Σκευωρία καταγγέλλει η Χ.Α

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή ενώ την ίδια ποινική μεταχείριση επιφύλαξαν και στον πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης της Χ.Α στη Νίκαια, Γ.Πατέλη, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και ο Γ.Πατέλης θα μεταφερθούν στη ΓΑΔΑ έως ότου αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα κρατηθούν.
Παρούσες στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων κατά την απολογία του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής ήταν η γυναίκα και η κόρη του καθώς επίσης περίπου 50 οπαδοί της Χρυσής Αυγής.
Tι είπε στην απολογία του ο Ν.Μιχαλολιάκος
Πέντε ώρες διήρκεσε η απολογία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι οι καταγεγραμμένες τηλεφωνικές κλήσεις, από τον πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης σε σταθερά τηλέφωνα, που έγιναν μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, αφορούσαν αριθμούς που ο ίδιος ο Ν. Μιχαλολιάκος έχει παραχωρήσει στα γραφεία του κόμματος και επομένως δεν αποδεικνύεται ότι ο κατηγορούμενος πυρηνάρχης συνομίλησε με τον Γενικό Γραμματέα της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο Ν.Μιχαλολιάκος φέρεται να ζήτησε από την ανάκριση να προχωρήσει σε άρση του «ουσιαστικού απόρρητου» ώστε να παραδοθούν εφόσον υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες. Η δικογραφία αναφέρει ότι από την 10:13 π.μ., της 18/9/ 12013 (το πρωί μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα) έως και την 12 :37 μ.μ. σταθερή τηλεφωνική σύνδεση που ανήκει στον κ. Μιχαλολιάκο, λαμβάνει πλήθος εισερχόμενων κλήσεων από τηλέφωνο που ανήκει στο Γ.Πατέλη.
Ανακοίνωση της Χ.Α
Για άδικη και αντισυνταγματική προφυλάκιση που έχει υπαγορευτεί από ξένα κέντρα εξουσίας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή, σχολιάζοντας την απόφαση προφυλάκισης του Ν.Μιχαλολιάκου ενώ σημειώνει ότι εξελίσσεται σε βάρος της Χ.Α η πιο άθλια σκευωρία της σύγχρονης πολιτικής Ιστορίας της Ελλάδας. Παράλληλα, διαμηνύει ότι η Χ.Α "παραμένει ισχυρή, ενωμένη και συνεχίζει ακάθεκτη τον νόμιμο πολιτικό της αγώνα ενάντια σε ένα ξενόδουλο και διεφθαρμένο καθεστώς".
Το απόγευμα της Τετάρτης άλλα τέσσερα μέλη της Χ.Α αφέθηκαν ελεύθερα. Σε τρεις από αυτούς επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, ενώ η σύντροφος του προφυλακισμένου βουλευτή, Γιάννη Λαγού, αφέθηκε ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.