23.10.13

«Πέρασε» η τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης της Χ.Α.

Κατά πλειοψηφία, και χωρίς σημαντικές εκπλήξεις, εγκρίθηκαν από τη Βουλή ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία και οι τρεις τροπολογίες που είχαν ενταχθεί στο νομοσχέδιο  για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Οι τροπολογίες αφορούσαν την αναστολή χρηματοδότησης των κομμάτων που παραβιάζουν τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα για την εγκληματική οργάνωση και την τρομοκρατική δράση, την διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ και την ΕΡΤ. Απείχαν οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 269 Βουλευτές.
Τα αποτελέσματα ήταν:

-Διαθεσιμότητα των υπαλλήλων των ΑΕΙ: 149 ναι. 120 όχι.
-ΕΡΤ: 149 ναι. 120 όχι.
-Χρηματοδότηση κομμάτων: 235 ναι. 34 παρών.
Από την ψηφοφορία απουσίασαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απ. Κακλαμάνης (διαφωνούσε με την τροπολογίες για ΑΕΙ, ΕΡΤ) και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Γλέζος (διαφωνούσε με την τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης των κομμάτων).
Από τον ΣΥΡΙΖΑ παρών στην τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης των κομμάτων δήλωσε η Ζ. Κωνσταντοπούλου. Παρών δήλωσε και ο ανεξάρτητος Π. Μουτσινάς.
Επιστολική ψήφο έστειλαν οι Ν. Κακλαμάνης (ΝΔ), Αλ. Κοντός (ΝΔ) και Γ. Κουτσούκος (ΠΑΣΟΚ), αλλά δεν προσμετρήθηκε διότι δεν ήταν σε αποστολή της Βουλής.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, ο οποίος ψήφισε την τροπολογία για την αναστολή της χρηματοδότησης στα κόμματα, με δήλωσή του διευκρίνισε την ψήφο του, καθώς διαφωνούσε με το περιεχόμενο της τροπολογίας: «Η κίνηση του ΠΑΣΟΚ να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία επί μίας τροπολογίας για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων, την οποία προτείνει και υπερψηφίζει είναι πρωτοφανής. Εξέφρασα στα όργανα του κόμματός μου, μαζί με άλλους συντρόφους και συντρόφισσες, την ριζική μου διαφωνία στην συμπερίληψη της «τρομορύθμισης» του άρθρου 187Α στην τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων.
Ψήφισα αυτήν την τροπολογία κατά την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, παρά τη ριζική μου διαφωνία με αυτήν, μόνο και μόνο για να μη δώσω την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ και το μνημονιακό μπλοκ, ιδιαίτερα σε τούτη την κρίσιμη φάση, να αξιοποιήσει την διαφωνία μου για να παίξει βρώμικα παιχνίδια σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τις δικές μου προθέσεις και πολύ περισσότερο με την δική μου αντίθεση στο απαράδεκτο άρθρο 187Α και γενικότερα στον αντισυνταγματικό "τρομονόμο"».
Την τροπολογία για την διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ καταψήφισαν οι ανεξάρτητοι Α. Λοβέρδος, Χρ. Αηδόνης, Δ. Ανδρουλάκης.

naftemporiki