19.10.13

"Τον έχω γραμμένο" είπε ο Μπουτάρης... Και τον κρατάνε ακόμη δήμαρχο...

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και του γενικού γραμματέα Δημοσίων Έργων, Στράτου Σιμόπουλου, με φόντο το θέμα των αρχαιολογικών ευρημάτων στο σταθμό Βενιζέλου του μετρό.
Μιλώντας στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είπε ότι ο κ. Σιμόπουλος "προσβάλλει" τον δήμο και τους Θεσσαλονικείς, όταν δηλώνει ότι υπεύθυνος για τις καθυστερήσεις των αρχαιολογικών ανασκαφών στο έργο του μετρό είναι ο δήμαρχος . "Τον δήμο προσβάλλει. Εμένα δεν με ενδιαφέρει. Εξάλλου τον έχω γραμμένο..." τόνισε ο κ. Μπουτάρης.
Στο στόχαστρο του κ. Μπουτάρη μπήκε και ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος. "Είναι ψεύτες", είπε χαρακτηριστικά και για τους δύο. Ενώ,  αναφερόμενος προσωπικά στον κ. Παναγιωτόπουλο αναρωτήθηκε γιατί δεν παραπέμπει το θέμα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και τον κατηγόρησε για "συστηματική άρνηση" να πράξει κάτι τέτοιο.
 Ο κ. Μπουτάρης υπογράμμισε ότι αν είχε ξαναδεί το θέμα το ΚΑΣ θα είχε προχωρήσει το έργο και δεν θα υπήρχαν καθυστερήσεις, ενώ υποστήριξε ότι δεν ισχύει αυτό που λέει το υπουργείο Πολιτισμού, ότι υπάρχει νομικό πρόβλημα στο να ξανασυζητηθεί το ζήτημα στο ΚΑΣ. Διαμαρτυρήθηκε, επίσης, ότι στην Αθήνα το έργο του μετρό προχώρησε γρήγορα, ενώ για της Θεσσαλονίκης προκύπτουν συνεχώς εμπόδια.
enikos.gr