27.10.13

Αλλοδαποί ζητιάνοι με 6.485€!


Ν. Δεμισιώτης – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    Πολλοί το υποψιάζονταν. Υπάρχουν και κάποιοι, οι οποίοι το γνώριζαν. Αλλοι σιγοψιθύριζαν ότι υπάρχουν επαγγελματίες ζητιάνοι με ολόκληρες περιουσίες και ορισμένοι φρόντιζαν να το αποδεικνύουν με στοιχεία. Ωστόσο, η πραγματικότητα κάποιες φορές ξεπερνάει και την πλέον… καλπάζουσα φαντασία!
    Με το στόμα ανοιχτό έμειναν πριν από μερικά εικοσιτετράωρα οι αστυνομικοί που συνέλαβαν έναν υπήκοο Τουρκίας για επαιτεία στο κέντρο της Αθήνας, όταν διαπίστωσαν ότι στην τσέπη του είχε 4.775 ευρώ! Ακόμη ένας αλλοδαπός επαίτης, βουλγαρικής καταγωγής, βρέθηκε με 1.710 ευρώ.
    Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ., προχθές το απόγευμα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών εντόπισαν στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό Μαρασλή έναν Βούλγαρο επαίτη, στην κατοχή του οποίου έπειτα από σωματικό έλεγχο βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.710 ευρώ. Λίγο αργότερα, στη λεωφόρο Αμαλίας στην είσοδο του σταθμού Σύνταγμα του μετρό εντοπίστηκε ο άλλος επαίτης, τουρκικής καταγωγής, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 4.775 ευρώ και 9 δολάρια!
    Οι δύο συλληφθέντες προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος και σε βάρος τους συντάχθηκαν εκθέσεις Αρχής για επαιτεία, ενώ τα κατασχεθέντα χρηματικά ποσά κατατέθηκαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
    Αστυνομικές πηγές τόνιζαν χθες ότι είναι γνωστό ότι αρκετά χρόνια τώρα -ειδικά στο κέντρο της Αθήνας- λειτουργεί η επονομαζόμενη και «μαφία της επαιτείας»! Επί της ουσίας, πρόκειται για αδίστακτα οργανωμένα κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων που φέρνουν ανάπηρους, γυναίκες, ακόμη και βρέφη από βαλκανικές χώρες, τους αναγκάζουν να ζητιανεύουν σε φανάρια, σταθμούς, στο μετρό ή σε λαϊκές αγορές και τους κατακρατούν τις «εισπράξεις», οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις είναι τεράστιες!
    Μέχρι και πριν από αρκετό καιρό, μάλιστα, στην Αστυνομία, και συγκεκριμένα στη Δίωξη Εμπορίας Ανθρώπων, υπήρχε η εικόνα ότι στους δρόμους της Αθήνας υπάρχουν περίπου 10.000 επαίτες με ημερήσιο τζίρο περίπου 250.000 ευρώ. Βέβαια, τα συγκεκριμένα χρήματα καταλήγουν στα «ταμεία» των κυκλωμάτων, ενώ στους επαίτες-θύματα παραμένει ένα ελάχιστο ποσό.


http://roykoymoykoy.blogspot.gr/