12.10.13

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στον Σαββίδη το "Μακεδονία Παλλάς" για τα επόμενα 30 χρόνια έναντι 1,7 εκατ. ευρώ το χρόνο

Η εταιρεία LLC Atlantis Pak αναδείχθηκε πλειοδότης για τη μακροχρόνια μίσθωση του εμβληματικού ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς, στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. H εταιρεία, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι συμφερόντων του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, κ. Ιβάν Σαββίδη, προσέφερε ετήσιο μίσθωμα ύψους 1.722.000 ευρώ, προσαυξημένο με τα προβλεπόμενα ποσοστά συμμετοχής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στον κύκλο εργασιών του ξενοδοχείου.
Χθες η αρμόδια Επιτροπή Στέγασης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ολοκλήρωσε το έργο τής εξέτασης της νομιμότητας των υποβληθέντων φακέλων για τη μακροχρόνια μίσθωση του ξενοδοχείου, με την αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών. Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, η περίοδος μίσθωσης του ξενοδοχείου θα είναι 30 χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι φακέλους για τη μακροχρόνια μίσθωση του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς» της Θεσσαλονίκης (το οποίο ανήκει στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) κατέθεσε, εκτός από την εταιρεία Atlantis Pak, και ο όμιλος Στέγγου, ιδιοκτήτη του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Πόρτο Καρράς» στη Χαλκιδική. Στον διαγωνισμό είχαν εκδηλώσει αρχικά ενδιαφέρον εννέα σχήματα, ωστόσο ο καθορισμός του ελάχιστου μηνιαίου μισθώματος στις 137.500 ευρώ από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ φαίνεται ότι αποθάρρυνε τους περισσότερους.
THESTIVAL.GR