6.10.13

Συγκρούσεις στο Κάιρο - 28 νεκροί - 300 συλλήψεις

Συγκρούσεις σημειώνονται αυτή την ώρα στο Κάιρο, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας επιχειρούν να σταματήσουν διαδηλωτές που πρόσκεινται στον πρώην πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, και συρρέουν προς την πλατεία Ταχρίρ για τον εορτασμό της 40ής επετείου του πολέμου του Γιομ Κιπούρ (1973) με το Ισραήλ.

Μάλιστα, στις σημερινές διαδηλώσεις έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής 28 άτομα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Ο Khaled Al Khatib, Επικεφαλής των Υπηρεσιών Περίθαλψης και Έκτακτων Αναγκών του υπουργείου Υγείας είχε ανακοινώσει νωρίτερα, πως από τις σημερινές συγκρούσεις βρήκαν τον θάνατο 15 άτομα, από αυτά τα επτά σκοτώθηκαν στην πλατεία Ραμσίς, και 85 έχουν τραυματιστεί κατά τις συγκρούσεις σε όλη τη χώρα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας ανακοίνωσε πως σε όλη την επικράτεια έχουν συλληφθεί 300 διαδηλωτές.


Την ίδια ώρα, τον γύρο του Διαδικτύου κάνει το βίντεο που δείχνει έναν διαδηλωτή, ονόματι Sahib, να μεταφέρεται νεκρός από άλλους διαδηλωτές. Το κεφάλι του αιμορραγεί ακατάπαυστα, ενώ σύμφωνα με την περιγραφή του βίντεο που είναι στα αραβικά, έχει δεχθεί πυροβολισμό.

Προσοχή! Ακολουθούν σκληρές εικόνες:


Από τη συντακτική ομάδα του zougla,gr κρίθηκε απαραίτητο να αναρτηθεί το βίντεο με μωσαϊκό
Εν τω μεταξύ, νέο βίντεο που δείχνει άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας να ανοίγουν πυρ κατά τον διαδηλωτών αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, γεγονός που αποδεικνύει τους ισχυρισμούς των διαδηλωτών για εν ψυχρώ πυροβολισμούς εναντίον των διαδηλωτών.


Το βίντεο - ντοκουμέντο που μεταδόθηκε από το Δίκτυο Rassd News 
Κάιρο - ώρα 18.00


Κάιρο - ώρα 18.00

Φρικιαστικές εικόνες

Οι διαδηλωτές δίνουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες

Κάιρο - ώρα 18.00

Πρωινή διαμαρτυρία στο Κάιρο

Κάιρο - ώρα 18.00


Η πρωινή πορεία όπως μεταδόθηκε από το Al Jazeera

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
zougla.gr