23.10.13

Ένας 12χρονος ο δράστης της επίθεσης σε γυμνάσιο της Νεβάδας


Efenpress: "Με την πιπίλα στο στόμα" ακόμα και σκότωνε!!!
Ένας 12χρονος φέρεται να είναι ο δράστης της χθεσινής επίθεσης σε γυμνάσιο της Νεβάδας, από την οποία σκοτώθηκε ένας καθηγητής και τραυματίστηκαν σοβαρά δύο μαθητές, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, προσθέτοντας ότι τα κίνητρα του νεαρού δράστη, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε παραμένουν άγνωστα.
Ο μαθητής, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, χρησιμοποίησε ένα ημιαυτόματο όπλο που ανήκε στους γονείς του, διευκρίνισε ο αναπληρωτής διοικητής της αστυνομίας του Σπαρκς, ενός προαστίου του Ρίνο, όπου βρίσκεται το σχολείο που σημειώθηκε η επίθεση.

Δύο μαθητές έχουν τραυματιστεί σοβαρά και ένας καθηγητής, που προσπάθησε να εμποδίσει τον δράστη, σκοτώθηκε. Το αγόρι στη συνέχεια αυτοκτόνησε.
Ο καθηγητής αυτός, ο Μάικλ Λάντσμπερι, 45 ετών, πρώην πεζοναύτης που είχε υπηρετήσει στο Αφγανιστάν, χαρακτηρίστηκε «ήρωας» από την αστυνομία.
«Ο Λάντσμπερι, πλησιάζοντας τον δράστη, έδωσε χρόνο στους άλλους μαθητές να διαφύγουν», δήλωσε ο Μάικ Μίρας, επικεφαλής της αστυνομίας των σχολείων της κομητείας Γουάσο.
Τα κίνητρα του 12χρονου δράστη παραμένουν άγνωστα. Οι γονείς του συνεργάζονται με την αστυνομία, όμως ενδέχεται να τους ασκηθούν ποινικές διώξεις, καθώς τους ανήκε το όπλο που χρησιμοποιήθηκε.
Οι δύο τραυματίες, επίσης 12 ετών, βρίσκονται σε «σταθερή» κατάσταση, διευκρίνισε ο Μίρας. Έχουν τραυματιστεί στον ώμο και την κοιλιά.
http://ysterografa.gr