10.10.13

ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΝΕ; Παθολογικά ψεύτες ή τρελοί: "Σε 11,5 εβδομάδες μπαίνουμε στην ανάπτυξη"!


Λίγοι αντιλήφθηκαν, βοηθούντων των ΜΜΕ που μετέδιδαν περισσότερο τις διαψεύσεις των κυβερνητικών (Γ.Στουρνάρας, Γ.Μιχελάκης, Ε.Βενιζέλος κλπ), παρά την είδηση, τι σήμαινε η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ: Την απόλυτη διάψευση ότι η χώρα μπορεί να επιβιώσει στην κατάσταση που είναι σήμερα τα επόμενα επτά χρόνια!
 
Δηλαδή χωρίς να ληφθούν νέα επώδυνα μέτρα και χωρίς να υπάρξει διαγραφή χρέους. Προσέξτε: Όχι διαζευτικά ή το ένα ή το άλλο. Συνδυαστικά πρέπει να συμβούν και τα δύο ΚΑΙ ΑΝ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ το 2022 το χρέος να φτάσει στα επίπεδα του ΑΕΠ που ήταν το 2008!
 
Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, κανονικά θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί η κυβέρνηση ή εν πάση περιπτώσει να είχε συγκληθεί ένα Εθνικό Συμβούλιο. Για να δούμε πού πάμε και ποιο είναι το μέλλον μας.
 
Τα ψέματα έχουν τελειώσει και μόνο διανοητικά καθυστερημένοι πολίτες, από αυτούς που τους έχει κάνει πολτό το μυαλό η τηλεόραση, μπορούν να πιστέψουν, τι; 'Οτι το ΔΝΤ δεν ξέρει τί του γίνεται; Ότι θα έρθουν οι Αμερικανοί ή οι Ισραηλινοί ή οι Αρειανοί να μας σώσουν από την "κακή" Γερμανία; Μα, το ΔΝΤ (και η Παγκόσμια Τράπεζα) ΕΙΝΑΙ οι ΗΠΑ!
 
Για "έξοδο από την κρίση" και "επιστροφή στην ανάπτυξη και τις αγορές το α'τρίμηνο του 2014" πρέπει να είναι κάποιος ή παθολογικά ψεύτης ή ψυχολογικά διαταραγμένος για να το ισχυριστεί.
 
Και όμως, στην κυβέρνηση επιμένουν ότι το πρώτο τρίμηνο θα έχουμε ανάπτυξη από το 4% που θα κλείσει η ύφεση το 2013, όταν το 2014 απέχει λιγότερο από 12 εβδομάδες από σήμερα!
 
Τι λέει η έκθεση: Κατ'αρχήν ζητά επιπλέον μέτρα ύψους 3,5% του ΑΕΠ (δηλαδή 6,4 δισ. ευρώ) την τριετία 2014-2016. Από το σύνολο των 6,8 δισ. ευρώ, μέτρα ύψους 2,9 δισ. ευρώ θα πρέπει να ληφθούν εντός του 2014!
Συγκεκριμένα, στην έκθεση αναφέρεται ότι  «επιπλέον προσαρμογή έως το 2016 θα απαιτήσει επιπρόσθετα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των κερδών από την φορολογική διοίκηση, ίσα με 3,5% του ΑΕΠ».
Στην έκθεση του ταμείου του για την δημοσιονομική πολιτική, αναφέρεται ότι  «στην Ελλάδα αναμένεται να επιτευχθεί μηδενικό πρωτογενές αποτέλεσμα το 2013», κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2014, όπου προβλέπεται πλεόνασμα 344 εκατ. ευρώ.
 
Και βέβαια δεν έμαθαν στο ΔΝΤ αυτό που ισχυρίστηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χ.Σταϊκούρας ότι έχουν πρωτογενές πλεόνασμα 2,9 δισ. ευρώ,
Το χρέος εκτιμάται στο 175,7% του ΑΕΠ φέτος και στο 174% του ΑΕΠ το 2014. Δηλαδή μετά από 4.000 αυτοκτονίες, "κούρεμα" κάπου 200 δισ. ευρώ, την ουσιαστική πτώχευσή της και την γεωστρατηγική έκλειψη της χώρας το έλλειμμα είναι 50% υψηλότερο!
 
Και ακόμα μιλάνε οι κυβερνητικοί και λένε ότι "Θα βγούμε στις αγορές πάλι το 2014"! Και ότι "Η κρίση τελειώνει το 2014! Με (επίσημη) ανεργία 27,5% μέσα στο κατακαλόκαιρο που ο τουρισμός έχει απορροφήσει κάποιο τμήμα της!
 
Και το κυριότερο που αναφέρει η έκθεση: "Η μείωση του ελληνικού χρέους από το 175,7% του ΑΕΠ το 2013 στο 142,6% το 2018 βασίζεται στο δεδομένο ότι θα υπάρξει άμεσα νέα παρέμβαση στο ελληνικό χρέος με πρωτοβουλία της Ευρώπης".
 
Δηλαδή ψεύδος ασύστολο ότι μπορεί να μειωθεί στο 120% του ΑΕΠ το 2020, με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα.
 
Αυτά δεν έλεγαν στην συζήτηση του Προϋπολογισμού οι κυβερνητικοί; Αυτά δεν υποστήριζαν στην συζήτηση στην Βουλή για να ψηφιστεί το νέο Μνημόνιο;
 
Τώρα θέλουν εξ αρχής και νέο "κούρεμα" που σημαίνει νέες εθνικές εκχωρήσεις και νέα μέτρα που σημαίνει περαιτέρω εξαθλίωση των πολιτών; Ε, όχι! Κάτι πρέπει να γίνει. Και γρήγορα...
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr