27.9.13

ΚΑΒΑΛΑ Απαγορεύθηκαν οι δημόσιες συγκεντρώσεις σήμερα!

Απαγόρευσε όλες τις δημόσιες συγκεντρώσεις η Αστυνομική διεύθυνση Καβάλας από τις 12:00 το μεσημέρι σήμερα μέχρι τα μεσάνυχτα!
Όπως αναφέρει το ΚavalaΡress η απαγόρευση γίνεται εξαιτίας δύο συγκεντρώσεων που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα: Η μια από την Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας και η άλλη από τα μέλη των «αντιφασιστικών» οργανώσεων στα πρότυπα των αντισυγκεντρώσεων.
Όπως είπε, στο KavalaPress, ο αστυνομικός υποδιευθυντής Καβάλας Γιώργος Γκράνας, οι 250 αστυνομικοί που εκλήθησαν για να διασφαλίσουν την τάξη (και οι οποίοι προέρχονται όχι μόνο από την Καβάλα αλλά και από άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπως την Θεσσαλονίκη) θα παραμείνουν στις θέσεις τους για παν ενδεχόμενο,  καθώς ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει αν τυχόν κάποιοι θελήσουν να παραβιάσουν την απαγόρευση που επέβαλλε η Α.Δ. Καβάλας...

Ο κ. Γκράνας, αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία της ΠΚΠΚ να αναβάλλει (με ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο αργότερα) την προγραμματισμένη εκδήλωσή της, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι ούτε η αντισυγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί, μιας και "δεν θα υπάρχει ιδιαίτερος λόγος".
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι παραβάτες θα υποστούν τις κυρώσεις που προβλέπει το άρθρο 171 του Ποινικού Κώδικα.
Το άρθρο αυτό (το οποίο μιλάει για την «θρασύτητα κατά της αρχής») προβλέπει τιμωρία με φυλάκιση μέχρι 6 μηνών ή χρηματική ποινή. Ενώ, σε περίπτωση που πλήθος συγκεντρωμένο στο ύπαιθρο κληθεί νόμιμα από τον αρμόδιο πολιτικό ή στρατιωτικό υπάλληλο να διαλυθεί, καθένας από τους συγκεντρωμένους που δεν απομακρύνεται από την συνάθροιση μετά την τρίτη πρόκληση, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr