11.8.13

ΤΟΥΣ ΕΝΩΣΕ Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΑΜΑΧΩΝ Όλοι εναντίον της Αλ Νούσρα - Προς άμεση εμπλοκή και οι Ιρακινοί Κούρδοι (vid)


Μετά την δηλωμένη άμεση εμπλοκή των Ιρανών Κούρδων στο πλευρό των Σύρων Κούρδων στις συγκρούσεις τους με την εγκληματική Αλ Νούσρα και τους ισλαμιστές αντάρτες, και οι Ιρακινοί Κούρδοι αποφάσισαν να σταθούν έμπρακτα στο πλευρό των αδελφών τους, κατόπιν δήλωσης του ίδιου του Μασούντ Μπαρζανί!Σημειώνετραι ότι ήδη και Κούρδοι από την Τουρκία μετέχουν στις μάχες εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών.
 
 
Προ ολίγων ημερών οι ισλαμιστές σφαγίασαν ένα ολόκληρο κουρδικό χωριό σκοτώνοντας 120 παιδιά και 330 άντρες και γυναίκες, στην πόλη  Tal Abyad, δείχνοντας πάλι το φρικιαστικό τους πρόσωπο, αλλά και προκαλώντας γενική κατακραυγή σε όλους τους κουρδικούς πληθυσμούς και στις τέσσερις χώρες (Τουρκία, Συρία, Ιράκ, Ιράν), με αποτέλεσμα όλοι οι Κούρδοι να επιζητούν το κεφάλι των ισλαμιστών. Σίγουρα δεν χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερη διπλωματική εξυπνάδα, καθώς έθεσαν εναντίον τους έναν πολύ σκληρό λαό, εκατομμυρίων, με σκληροτράχηλους, και "μπαρουτοκαπνισμένους" μαχητές, που δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν
 
Η σχετική δήλωση έγινε από τον ίδιο τον Μασούντ Μπαρζανί, πρόεδρο της κουρδικής περιφερειακής κυβέρνησης, ο οποίος διευκρίνισε ότι "η εμπλοκή των δυνάμεων των Κούρδων του Βορείου Ιράκ στη Συρία θα γίνει εάν διαπιστωθεί ότι δυνάμεις ισλαμιστών εξτρεμιστών που σχετίζονται με την Αλ Κάιντα, επιτίθενται σε γυναικόπαιδα και γενικά στην κουρδική κοινότητα που ζει στη Συρία".
 
Φυσικά αυτό είναι κάτι το οποίο αποδεδειγμένα συμβαίνει, οπότε οι επιλογές του Μπαρζανι λιγοστεύουν γιατί ο θυμός των Κούρδων για τα τελευταία εγκλήματα των ισλαμιστών εις βάρος τους, είναι έτοιμος να εκραγεί.
 
Άλλωστε είναι μια καλή ευκαιρία για τους Κούρδους που στο πρόσωπο της Ιρακινής Αυτόνομης Κουεδικής Περιφέρειας βλέπουν το πρώτο κρατικό μόρφωμα που έιχαν ποτέ από τον καιρό των Καρδούχων, χιλιάδες χρόνια πριν, να επεκτείνουν την έκταση του μορφώματος αυτού, με την προοπτική φυσικά της δημιουργίας του μεγάλου Κουρδιστάν των τεσσάρων χωρών (Τουρκία, Ιράν, Ιράκ, Συρία). Είναι μια "χρυσή" ευκαιρία να ξεπεράσει τα όρια του Ιράκ, και να δημιουρήσει την εντύπωση ενός "οικουμενικότερου" κρατιδίου που αυτόματα θα εκπροσωπεί όλους τους Κούρδους, και όχι μονο του Ιράκ.
 
Το ισχυρό και με σαφείς κρατικές δομές κουρδικό Βόρειο Ιράκ είναι ένα γεωπολιτικό πρόβλημα που μάλλον δεν έιχαν ζυγίσει καλά στην Τουρκία πριν ξεκινήσουν την υποστήριξή τους στους ισλαμιστές αντάρτες εναντίον του Άσαντ, και τώρα έχουν δημιουργηθεί απρόβλεπτες καταστάσεις, αφου για πρώτη φορά στην ιστορία τους, οι Κούρδοι εμφανίζουν συσπείρωση, και διάθεση για κοινό αγώνα εναντίον κοινού εχθρού. Οι Κούρδοι ανέκαθεν ήταν γνωστοί για τις εσωτερικές τους έριδες, και διχόνοιες, και ακολουθούσαν πάντοτε διαφορετικές επιδιώξεις, ανάλογα με την γεωγραφική περιοχή που βρίσκονται. Οι ισλαμιστές αντάρτες κατάφεραν να τους προσφέρουν έναν κοινό σκοπό. Την τιμωρία των υπευθύνων της σφαγής στην Tal Abyad
 
Αυτό που στοιχίζει περισσότερο σε ΗΠΑ, Δύση, Τουρκία, είναι η επιλογή των συμμάχων τους για τους σκοπούς τους. Δεν μπορείς να εμπιστευτείς φανατικούς ισλαμιστές, είναι ζήτημα χρόνου να διαπράξουν φρικτά εγκλήματα τα οποία θα στρέψουν την κοινή γνώμη ενάντια, αλλα και σύντομα θα στραφούν εναντίον σου, αφου για αυτούς είσαι ένα ακόμα "απιστο σκυλί" που απλά κοροϊδεύουν, για να τους χρηματοδοτείς. Οι ισλαμιστές ανέκαθεν χαρακτηρίζονταν από διάθεση ελιτισμού, και αμοραλισμού (σας λέμε ψέμματα, αφού δεν είστε "πιστοί") ως προς τους αλλόθρησκους, ή και ετερόδοξους (Σιίτες).
 
Έχει εκπλήξει το πως έξελίχθηκε η κατάσταση στο συριακό ζήτημα. Σίγουρα εξέπληξε και τους σχεδιαστές, και μάλλον όχι ευχάριστα.
 
Ακολουθεί βίντεο-ρεπορτάζ από την σφαγή Κούρδων αμάχων, η οποία προκάλεσε αυτή την πανκουρδική συσπέιρωση
 
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr