13.8.13

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ STAR :"O Ερντογάν το ζήτησε ο Σαμαράς τους έδιωξε"

Τον ισχυρισμό πως η ελληνική κυβέρνηση ξεκίνησε της επιχειρήσεις καταπολέμησης της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C, μετά από το αίτημα του τούρκου πρωθυπουργού αναφέρει η εφημερίδα STAR.
Η τουρκική εφημερίδα με τίτλο « ο Ερντογάν το ζήτησε, ο Σαμαράς έδιωξε την DHKP-C που βρήκε καταφύγιο στον Άσαντ» αναφέρει πως «η οργάνωση DHKP-C άρχισε να «στριμώχνεται» μετά τη συνάντηση του Ερντογάν με τον Αντώνη Σαμαρά τον Μάρτιο.

Από εκείνη την ημέρα και μετά η Ελλάδα ξεκίνησε διάφορες επιχειρήσεις εναντίον της οργάνωσης».
Η Star υποστηρίζει πως « μετά τη συνάντηση του με τον Ερντογάν ο Αντώνης Σαμαράς επέστρεψε στη χώρα τους και πάτησε το κουμπί για να ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις εναντίον της οργάνωσης.
Η ελληνική αστυνομία έκλεισε τα στρατόπεδα της οργάνωσης στο Λαύριο και στον Ωρωπό.
Παράλληλα η αστυνομία άρχισε να συλλαμβάνει τα μέλη της οργάνωσης.
Η τουρκική αστυνομία ήρθε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές και άρχισε να δίνει πληροφορίες στα πλαίσια της συνεργασίας.
Τελευταίο παράδειγμα των επιχειρήσεων ήταν η σύλληψη 14 μελών της οργάνωσης ανάμεσα τους του Χασάν Μπιμπέρ. (σ.σ. στη Χίο).
Η τουρκική εφημερίδα ισχυρίζεται πως ο Ερντογάν στη συνάντηση του με τον Σαμαρά είχε ζητήσει να κλείσει το Λαύριο «που έχει εγκατασταθεί η οργάνωση DHKP-C».
Ως σχόλιο θα παραθέσουμε ότι είναι  παντελώς ανυπόστατος ο  ισχυρισμός του δημοσιεύματος της  τουρκικής εφημερίδας,περί ύπαρξης στρατοπέδων κουρδικής οργάνωσης στο Λαύριο και Ωρωπό και συνεπώς ο σκοπός του καθαρά προπαγανδιστικός, με σκοπό αφενός να τρωθεί η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό,ότι τάχα υποθάλπτει την τρομοκρατία και αφετέρου αυτή του Έλληνα Πρωθυπουργού ,ο οποίος  φέρεται να λειτουργεί ως "υπάλληλος" του αφεντικού του, του Ερντογάν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr