13.8.13

ΤΗΝ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΕ ΤΟ ΙRON DOME Σαλαφιστές του Σινά εκτόξευσαν για αντίποινα ρουκέτα Grad με στόχο το Εϊλάτ

Σε αντίποινα προχώρησαν ένοπλες σαλαφιστικές ομάδες στην Χερσόνησο του Σινά, όταν εκτόξευσαν ρουκέτα Grad με στόχο την ισραηλινή πόλη του Εϊλάτ. Η ρουκέτα αναχαιτίστηκε από το αντιβαλλιστικό σύστημα Iron Dome, προκαλώντας όμως έντονη ανησυχία στους κατοίκους. Η εκτόξευση έγινε στο πλαίσιο αντιποίνων, για την προηγούμενη επίθεση ισραηλινού μη επανδρωμένου αεροσκάφους το οποίο με ρουκέτες εξολόθρευσε αριθμό τρομοκρατών στο Σινά (ο αριθμός ποικίλλει από 4-5, ενώ αιγυπτιακές πηγές έλεγαν ακόμα και 6), όταν και τότε φέρονταν να προσπαθούν να απειλήσουν το Eϊλάτ με ιρανικούς πυράυλους Fajr-5.
 
Το Ισραήλ αναχαίτισε έναν πύραυλο κοντά στην χερσόνησο του Σινά της Αιγύπτου, νωρίς το πρωί της Τρίτης, ο οποίος εξερράγη στον αέρα πάνω από την πόλη Εϊλάτ στο νότιο Ισραήλ, μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχου του στρατού.
 
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές, ωστόσο εκρήξεις ακούστηκαν σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων, οι οποίες έθεσαν σε λειτουργία τις σειρήνες έκτακτης ανάγκης, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.
 
Η ισραηλινή ιστοσελίδα Ynet ανάρτησε ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που το αμυντικό σύστημα, Iron Dome, αναχαίτισε πύραυλο πάνω από τη συγκεκριμένη περιοχή.
 
Ο αξιωματούχος του Στρατού αρνήθηκε να πει από ποια τοποθεσία είχε εκτοξευτεί ο πύραυλος.
 
 
Οργάνωση τζιχαντιστών ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε ρουκέτα Grad εναντίον του Ισραήλ από το Σινά τη χθεσινή νύκτα, σε αντίποινα για πρόσφατη αεροπορική επιδρομή την οποία αποδίδει στο Ισραήλ.
 
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Συμβούλιο της Σούρα των Μουτζαχεντίν αναφέρεται ότι οι μαχητές της εκτόξευσαν ρουκέτα Grad εναντίον του Εϊλάτ, στην Ερυθρά Θάλασσα ως "ταχεία απάντηση στο τελευταίο έγκλημα των εβραίων, μη επανδρωμένο αεροσκάφος των οποίων βομβάρδισε το Σινά σκοτώνοντας τέσσερις μουτζαχεντίν" την περασμένη Παρασκευή.
 
Αλλη οργάνωση τζιχαντιστών, η Ανσαρ Μπέιτ αλ-Μάκντες, η οποία δηλώνει προσκείμενη στην αλ Κάιντα και αναλαμβάνει συστηματικά την ευθύνη για επιθέσεις κατά του Ισραήλ, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι η επιδρομή πραγματοποιήθηκε από μη επανδρωμένο ισραηλινό αεροσκάφος "σε συντονισμό με τον αιγυπτιακό στρατό".
 
Ωστόσο, τα επίσημα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι επρόκειτο για επιχείρηση του αιγυπτιακού στρατού.
 
Η οργάνωση Ανσαρ Μπέιτ αλ-Μάκντες ανακοίνωσε τότε ότι θα ενισχύσει την εκστρατεία εκτόξευσης ρουκετών κατά του Ισραήλ από την περιοχή της Σινά.
 
Η Αίγυπτος, η οποία είναι βυθισμένη σε σοβαρή πολιτική κρίση, ανέπτυξε τον Ιούλιο επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις στη χερσόνησο του Σινά για να αντιμετωπίσει τη δραστηριότητα ένοπλων ισλαμικών οργανώσεων που, χρησιμοποιώντας την περιοχή ως βάση έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους εναντίον των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας μετά την καθαίρεση του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό στις 3 Ιουλίου.
 
Ο αιγυπτιακός στρατός έχει ανακοινώσει ότι από τις 3 Ιουλίου έχει σκοτώσει 70 τρομοκράτες στη χερσόνησο του Σινά.
 
Είναι εμφανές ότι οι ομάδες των σαλαφιστών που υποστηρίζουν την Μουσουλμανική Αδελφότητα, προσπαθούν με κάθε τρόπο να εμπλέξουν το Ισραήλ, σε μια προσπάθεια να το πιέσουν να ανακαλέσει την άδεια που έχει δώσει στον αιγυπτιακό στρατό να διεξάγει επιχειρήσεις στην Χερσόνησο του Σινά εναντίον τους.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr