2.8.13

Πυρήνας της οργάνωσης DHKP-C στην Ελλάδα - Βρήκαν γιάφκα στα Εξάρχεια (pics)

2/8/2013
giafka2

Διεθνή εντάλματα για τρομοκρατία εκκρεμούσαν στα ονόματα των Τούρκων που συνελήφθησαν ανοικτά της Χιου σε σκάφος - οπλοστάσιο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, και οι δύο τους  καταζητούνται αφού φέρονται να ανοήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο» (DHKP-C), η οποία δρα στην Τουρκία.
Πρόκειται για τον 55χρονο Χασάν Μπιμπέρ που ήταν ένας από τους Τούρκους που επέβαινε στο σκάφος. Μάλιστα ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας τον κατονόμασε ως δράστη βομβιστικής επίθεσης στην Άγκυρα.
Ο δεύτερος Τούρκος συνελήφθη στην Τουρκία και εις βάρος του εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τη Γερμανία. Ο λόγος είναι η καταδίκη του από τα γερμανικά δικαστήρια για χρηματοδότηςη τρομοκρατών. Ο συγκεκριμένος συλληφθέντας μάλιστα, κυκλοφορούσε με πλαστό γαλλικό διαβατήριο, το οποίο είχε κλαπεί τον περασμένο Απρίλιο από τον στρατιωτικό ακόλουθο της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα. Για το πλαστό διαβατήριο, ήδη προφυλακίστηκε έπειτα από εντολή εισαγγελέα. C, όπως ισχύει και για τον προαναφερόμενο.
Δεν έχουν απασχολήσει οι Έλληνες συλληφθέντες
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, οι Ελληνες που συνελήφθησαν για την εμπλοκή τους στην υπόθεση δεν έχουν απασχολήσει ποτέ τις ελληνικές διωκτικές Αρχές. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν συνεργάζονται με τους τούρκους τρομοκράτες και γι' αυτό το λόγο παραπέμπονται με κατηγορίες που αφορούν τρομοκρατικές πράξεις.
Συνολικά στην υπόθεση έχουν συλληφθεί έξι άτομα- τρεις Ελληνες και τρεις Τούρκοι- και προσήχθησαν για να εξεταστούν 17 αλλοδαποί από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χίο.
Έτρεχαν να εξαφανίσουν στοιχεία στη γιάφκα
Για την υπόθεση έγιναν έρευνες σε σπίτια και σε χώρους στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Λουτράκι και τη Χίο. Ανάμεσά τους και τα Γραφεία Επιτροπής Αλληλεγγύης Πολιτικών Προσφύγων, στην οδό Τζαβέλα στην Αθήνα. Κατά την είσοδο της Αντιτρομοκρατικής στον τελευταίο χώρο, όσοι βρίσκονταν εκεί προσπαθούσαν να καταστρέψουν ψηφιακά αρχεία.
Αναλυτικά κατασχέθηκαν:
- 40 συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
- 50 κάρτες SIM,
- 25 μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών,
- πλήθος laptop και tablet υπολογιστών,
- 30 συσκευές αποθήκευσης δεδομένων USB,
- 10 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι,
- 44 φυσίγγια κρότου λάμψης,
- 60 ψηφιακοί δίσκοι CD,
- πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων και βιβλίων,
- μία εκτύπωση ψηφιακού χάρτη, στην οποία απεικονίζεται παράκτια περιοχή της Τουρκίας, συγκεκριμένα η περιοχή Καραντουρούμ της Σμύρνης, ενώ υπάρχουν και κάποιες συντεταγμένες,
- δύο έγχρωμες εκτυπωμένες φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζονται παράκτιες περιοχές με ενδείξεις γραμμένες στην τουρκική γλώσσα, και,
- ένα φύλλο χαρτιού, στη μια πλευρά του οποίου υπάρχουν εντυπωμένες έγχρωμες φωτογραφίες, που απεικονίζουν παράκτιες περιοχές.
Εξετάζουν σύνδεση με την εγχώρια τρομοκρατία
Οι έρευνες δείχνουν, μέχρι στιγμής, ότι τα όπλα προορίζονταν για την Τουρκία. Αυτό δείχνουν άλλωστε χάρτες και σχεδιαγράμματα που δείχνουν το σημείο αποβίβασης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα όπλα δεν εκλάπησαν από ελληνική στρατιωτική μονάδα.
Επιπλέον οι αξιωματικοί της αστυνομίας είναι κατηγορηματικοί πως η ομάδα δεν έχει καμία ανάμειξη με την εγχώρια τρομοκρατία. Για την υπόθεση υπάρχει επαφή με τις τουρκικές αρχές, ενώ σε ότι αφορά την έκδοση των συλληφθέντων στην Τουρκία, η ΕΛ.ΑΣ. τόνισε ότι το ενδεχόμενο θα εξεταστεί μετά την έκτιση της ποινής τους για τα αδικήματα που έχουν διαπράξει στην Ελλάδα.giafka1giafka2giafka3giafka5giafka4


Tags:

 
spirospero.gr