28.8.13

Θεσσαλονίκη: Οι «Αγανακτισμένοι» επιμένουν στον Λευκό Πύργο


Από νωρίς το πρωί άρχισαν να συγκεντρώνονται σήμερα οι «Αγανακτισμένοι» στην Πλατεία Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη, ενώ αυτή την ώρα έχουν μαζευτεί γύρω στα 1.000 άτομα, ενώ έχει αρχίσει να ψιχαλίζει. Οι συγκεντρωμένοι έχουν προχωρήσει σε ακόμη μια λαϊκή συνέλευση, και αυτή την ώρα ψηφίζεται ένα κείμενο με τις αρχές των «Αγανακτισμένων».
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν παρεμβάσεις ΑΜΕΑ, οι οποίοι με τις παρατηρήσεις τους προκάλεσαν τα θερμά χειροκροτήματα του κόσμου.

Χτες οι «Αγανακτισμένοι» δεν πτοήθηκαν από τη βροχή και, πέρα από την ανοιχτή συνέλευση, πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την Πλατεία Αριστοτέλους. Πιο οργανωμένοι πλέον και με αρκετούς «Αγανακτισμένους» να είναι χωρισμένοι σε ομάδες, προχώρησαν σε καλέσματα στην Πλατεία Επταλόφου, στις οδούς Παπαναστασίου-Γιάννη Αγγέλου, στην Καμάρα, στον πεζόδρομο του δημαρχείου στην Καλαμαριά.

Το συντονισμό ανέλαβε η ομάδα προώθησης, ενώ έχουν δημιουργηθεί οι εξής θεματικές ομάδες: 
Ανέργων-Συμβασιούχων, Υγείας, Παιδείας, Γενικών Προτάσεων, ΑΜΕΑ. Επίσης, έχουν δημιουργηθεί οι εξής ομάδες εργασίας: Καθαρισμού, Περιφρούρησης και Διανυκτέρευσης, Κατασκευών-Βαρέος εξοπλισμού, Διαδικτύου (Τύπου, ψηφιακών φωτογραφιών, ηλεκτρονικών υποδομών), μεταφράσεων, οργάνωσης συζητήσεων, παιδότοπου, νομικής-οικονομίας, προμηθειών-καταγραφής υλικού, καλλιτεχνικών, γραμματείας.


Και στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος οι συγκεντρωμένοι έχουν δημιουργήσει ομάδες εργασίας, και συναποφασίζουν μέσα από ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες για την πορεία των κινητοποιήσεων και των εκδηλώσεών τους. Μάλιστα, σήμερα εκτός από κατσαρόλες εμφανίστηκαν και... κρεμάλες μπροστά από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

http://www.agelioforos.gr