21.8.13

ΣΚΛΗΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ Σε ετοιμότητα τέθηκαν οι ρωσικοί Στόλοι Μαύρης Θάλασσας και Αν. Μεσογείου


Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας τέθηκαν οι ρωσικοί Στόλοι της Μαυρης θάλασσας και της Ανατολικής Μεσογείου, μετά την διαφαινόμενη προσπάθεια των Δυτικών να εκβιάσουν έγκριση του Συμβουλείου Ασφαλείας για επέμβαση στη Συρία, με πρόφαση την δήθεν χρήση χημικών όπλων απο τις κυβερνητικές δυνάμεις 
 
Αυτό μεταδίδουν πηγές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας από τη Μόσχα, ενώ ταυτοχρόνως το ρωσικό υπουργειο Εξωτερικών δια του εκπροσώπου Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς, προεβη σε ανάλογη σκληρή δήλωση:
 
Oι πληροφορίες ότι οι συριακές αρχές χρησιμοποιούν χημικά είναι πρόκληση, λέει ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς.
 
Μας κάνει να ανησυχούμε, ότι επίτηδες δημιουργείται κλίμα τη Συρία.
 
Αυτό μας οδηγεί να σκεφτούμε, ότι έχουμε να κάνουμε με μία οργανωμένη προβοκάτσια, είπε ο Λουκάσεβιτς.
 
Η εγκληματική δράση κοντά στη Δαμασκό, διεξήχθη ακριβώς την στιγμή που η αποστολή εμπειρογνωνώνων του ΟΗΕ είχε αρχίσει με επιτυχία το έργο της στη Συρία, σχετικά με τα πιθανά χημικά όπλα που χρησιμοποιήθηκαν.
 
Η Μόσχα θεωρεί ότι είναι σημαντικό να πραγματοποιηθεί  μία αντικειμενική και επαγγελματική έρευνα για το τι συνέβη, πρόσθεσε ο Λουκάσεβιτς. 
 
Καλούμε και πάλι όλους εκείνους που έχουν τη δυνατότητα να επηρεάζουν ένοπλους εξτρεμιστές, να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να μπει ένα τέλος στις προκλήσεις με τη χρήση δηλτηριωδών χημικών ουσιών.  
 
Την ίδια ώρα, η Συρία απέρριψε τις κατηγορίες ότι έκανε χρήση χημικών όπλων εναντίον αμάχων κατά τη διάρκεια επίθεσης σε προάστιο της Δαμασκού.
 
Ο στρατός, σε ανακοίνωσή του που αναγνώσθηκε από έναν αξιωματικό στην επίσημη συριακή τηλεόραση, υποστηρίζει πως «οι κατηγορίες για χρήση χημικών όπλων από τον αραβικό συριακό στρατό σήμερα σε περιοχές των προαστίων της Δαμασκού (...) είναι κενές περιεχομένου και εντελώς αβάσιμες». 
 
Στη Μόσχα, ο πρεσβευτής της Συρίας Ριάντ Χαντάντ δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ, πως οι πληροφορίες για χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς «δεν είναι αλήθεια». 
 
«Όλες οι πληροφορίες για το θέμα είναι κατασκευασμένες και έχουν στόχο να παραπλανήσουν τους διεθνείς επιθεωρητές», πρόσθεσε αναφερόμενος στους εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ που ερευνούν για ενδεχόμενη χρήση 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr