28.8.13

ΡΩΣΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ «Εγκαταλείπουν την Ταρτούς και οι τελευταίοι Ρώσοι»

Efenpress: Κατακόρυφη πτώση του γοήτρου της Ρωσίας, εάν εγκαταλείψει τη Συρία στο έλεος των βαρβάρων.
Η Ρωσία ετοιμάζεται για να απομακρύνει και το τελευταίο προσωπικό που διατηρεί στη ναυτική βάση της Ταρτούς όπως μεταδίδει το ρωσικό Interfax και αναμεταδίδει το Reuters.
To Reuters σχολιάζει πως εάν η είδηση είναι ακριβής τότε η απομάκρυνση των Ρώσων από την Ταρτούς αντανακλά τις ανησυχίες της Μόσχας για την επικείμενη επίθεση στη Συρία.

Το Interfax το οποίο επικαλείται πηγές από το ρωσικό Ναυτικό αναφέρει πως το προσωπικό της βάσης έχει επιβιβαστεί σε βοηθητικό σκάφος το οποίο βρίσκεται ελλιμενισμένο εκιεί και πως ρωσικά πολεμικά σκάφη πρόκειται να το συνοδεύσουν κατά την αποχώρησή του από τις ακτές της Συρίας.
Στην αναφορά του το Interfax δεν κάνει λόγο πότε το βοηθητικό σκάφος πρόκειται να αναχωρήσει από την Ταρτούς ή πόσα άτομα έχουν επιβιβαστεί σε αυτό. Το Reuters επιχείρησε να έρθει σε επαφή με τη ρωσική κυβέρνηση του δηλώθηκε όμως πως το θέμα ανήκει στη δικαιοδοσία του Ναυτικού της χώρας.
Τον Ιούνιο αναφορές του ρωσικού Τύπου έλεγαν πως το στρατιωτικό προσωπικό της βάσης έχει ήδη εγκαταλείψει τη βάση, το υπουργείο Άμυνας όμως ανέφερε πως κανείς στρατιωτικός δεν είχε αναχωρήσει από την Ταρτούς, λέγοντας πως το προσωπικό που είχε φύγει ήταν μόνο πολίτες.
Αν και δεν υπάρχουν στοιχεία για τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται στην Ταρτούς εκτιμάται πως αυτό αγγίζει τα 100 άτομα και πως αυτό αποτελείται κυρίως από τεχνικούς διαφόρων ειδικοτήτων.
Τμήμα ειδήσεων deefencenet.gr