8.8.13

ΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Απολογία συλληφθέντων Χίου: Εμείς είμαστε επαναστάτες, όχι τρομοκράτες

Στην απολογία του ο 55χρονος τουρκικής καταγωγής που συνελήφθη στο φουσκωτό της Χίου υποστήριξε πως «εμείς είμαστε επαναστάτες. Δεν είμαστε τρομοκράτες και λαθρέμποροι και στρεφόμαστε μόνο κατά του τουρκικού κράτους. Είμαστε ευγνώμονες για τον ελληνικό λαό που μας έχει αγκαλιάσει. Δεν κάνουμε παράνομες πράξεις στην Ελλάδα. Ακόμη και με περίστροφο να με απειλήσει κάποιος Έλληνας, εμείς δεν θα του κάνουμε κακό».

Στο κείμενο της απολογίας του, που αποκαλύπτει το ΒΗΜΑ, ο 55χρονος Τούρκος σημειώνει: «Δεν είμαι Τούρκος αλλά είμαι από την Τουρκία. Είχα συλληφθεί το 2004 γιατί πρωτοστατούσα σε πορείες. Η δίκη έγινε το 2010 και καταδικάστηκα σε τέσσερα χρόνια φυλακή αλλά έφυγα από την Τουρκία και ήλθα στην Ελλάδα. Έχω γυναίκα στην Τουρκία. Έχω γυναίκα και παιδιά. Όμως δεν θα σας μιλήσω για το σκάφος και τα όπλα»...
Ο δεύτερος συλληφθείς 33 ετών ανέφερε «στην Τουρκία είμαι ένας επαναστάτης, όχι ένας τρομοκράτης. Με τον λαό της Ελλάδας δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Αυτός μας αγκάλιασε αλλά το κράτος μάς έδειξε κόκκινη κάρτα. Σε έναν λαό που μας συμπόνεσε δεν του κάνουμε κακό. Όταν έκανα την αίτηση πολιτικού ασύλου στα Άδανα με έδιωξαν από εκεί για πολιτικούς λόγους. Συνελήφθην δύο φορές και έκανα φυλακή πέντε χρόνια. Και η μητέρα μου είχε συλληφθεί επίσης και αφέθηκε ελεύθερη. Ο αδελφός μου είναι επαναστάτης και έχει καταδικαστεί επίσης. Η γυναίκα μου είναι στην Ανδριανούπολη. Έχω προβλήματα με την Τουρκία και δεν μπορώ να πάω εκεί. Εγώ σαν επαναστάτης δέχομαι μόνο την επαναστατική φιλοσοφία. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Θέλω να μείνω ελεύθερος».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr