8.8.13

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν πρόλαβε τον Α.Σαμαρά και μίλησε αυτός πρώτος με τον Μ.Ομπάμα!

Τα σκυλάκια και η φωνή του κυρίου τους!

Και ξαφνικά κι ενώ σε λίγες ώρες (22.00 ώρα Ελλάδος) ο Μ.Ομπάμα θα κάνει δεκτό στον Λευκό Οίκο τον Α.Σαμαρά για να παίξει το "δυνατό χαρτί" του γεωστρατηγικού ρόλου της Ελλάδας ο Ρ.Τ.Ερντογάν ... πρόλαβε τον Α.Σαμαρά και όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος είχε μακρά τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μ.Ομπάμα!
Σε μία εξέλιξη αν μη τι άλλο παράδοξη και καινοφανή λίγες ώρες πριν δει τον Έλληνα πρωθυπουργό ο Αμερικανός πρόεδρος μιλούσε με τον Τούρκο πρωθυπουργό για τα ιδια ακριβώς ζητήματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας, οι δύο ηγέτες «συζήτησαν τους κινδύνους που προέρχονται από τους ξένους εξτρεμιστές στη Συρία και συμφώνησαν στη σημασία της στήριξης της ενωμένης και μεγάλης αντιπολίτευσης».
Και όταν λένε "ξένους εξτρεμιστές" δεν εννοούν φυσικά ούτε την αλ Κάϊντα, ούτε τους Τσετσένους, ούτε τους Λίβυους μισθοφόρους, αλλά την Χεζμπολάζ που έχει συμμαχήσει με το καθεστώς
Ομπάμα και Ερντογάν συζήτησαν επίσης για την κατάσταση στην Αίγυπτο, όπου φαίνεται ότι απέτυχε η κοινή διαμεσολαβητική προσπάθεια της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών, να επιλύσουν την πολιτική κρίση, που έχει ξεσπάσει στη χώρα, μετά την αποπομπή, με στρατιωτική παρέμβαση, του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στις αρχές Ιουλίου.
«Ο πρόεδρος και ο τούρκος πρωθυπουργός έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την κατάσταση στην Αίγυπτο και την κοινή στήριξή τους σε μια δημοκρατική και ενωτική λύση», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Πάντως η φράση "στήριξη της ενωμένης και μεγάλης αντιπολίτευσης» σίγουρα ενδιαφέρει και την Ελλάδα: Η κυβέρνηση, έχει συναινέσει στο να αναγνωριστεί η αντιπολίτευση της Συρίας σε διπλωματικό επίπεδο και αναζητείται τρόπος εγκατάστασης στην Αθήνα διπλωματικής αποστολής από την πλευρά της αντιπολίτευσης...
πηγή: defencenet.gr