21.8.13

ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ! Φωτογραφίες από τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου (;) στις Σέρρες!


Efenpress: Μερικές ακόμη ειδήσεις σχετικά με το θέμα που αναπτύξαμε σε άλλες αναρτήσεις μας.
Την πεποίθησή τους ότι βρίσκονται κοντά σε μια από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις εκφράζουν οι αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη Σερρών, καθώς πιστεύουν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στην ανεύρεση της τελευταίας κατοικίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Οι αρχαιολόγοι βρήκαν έναν αρχαίο τάφο 498 μέτρων ο οποίος παραπέμπει σε δημιούργημα που θα κατασκευαζόταν μόνο για βασιλιά.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, ο τάφος, έχει επενδυθεί εξωτερικά με άριστης ποιότητας μάρμαρο, έχει πυραμιδωτό σχήμα, ενώ στην κορυφή του φαίνεται πως είχε τοποθετηθεί ένα λιοντάρι, το οποίο είναι και το χαρακτηριστικότερο σύμβολο του Μακεδονικού Βασιλείου.
Ο Μακεδόνας βασιλιάς ο οποίος κατέκτησε όλο τον τότε γνωστό κόσμο της εποχής του,πέθανε το 323 π.Χ. Στη μακρινή Ασία και η ανεύρεση του τάφου του, αποτελεί όνειρο ζωής για όλο τον αρχαιολογικό κόσμο.
Αν και είναι νωρίς ακόμη για συμπεράσματα καθώς δεν έχει ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής η είσοδος του ταφικού συγκροτήματος, εντούτοις υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι πρόκειται για την τελευταία κατοικία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ή της γυναίκας του Ρωξάνης με τον γιο του.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr