10.8.13

Συνελήφθη αναρριχητής διαρρήκτης που απέδρασε από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης



Θέμα χρόνου ήταν η σύλληψη του αναρριχητή διαρρήκτη, που είχε αποδράσει πριν μερικές ημέρες από τα κρατητήρια του αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης. Ο 30χρονος Γεωργιανός συνελήφθη νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, όπου είχε βρει καταφύγιο σε δωμάτια, τα οποία είχαν νοικιαστεί από συμπατριώτες του. Μαζί του εντοπίστηκε και συνελήφθη και ένα ακόμη άτομο, που είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης για κλοπές. Ο 30χρονος είχε συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας για διαρρήξεις στην περιοχή της Καλαμαριάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο αλλοδαπός είχε απασχολήσει παλαιότερα τις διωκτικές αρχές για ανάλογες διαρρήξεις με τη μέθοδο της αναρρίχησης και στην Αθήνα, όπου συνελήφθη, εξέτισε μέρος της ποινής που του επιβλήθηκε και αργότερα αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους.
Ωστόσο, αντί να συμμορφωθεί φρόντισε απλώς να μεταφέρει την... έδρα των δραστηριοτήτων του από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη. Τελικά, μετά τις διαρρήξεις που διέπραξε στην Καλαμαριά τον Ιούνιο ο 30χρονος συνελήφθη από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης και οδηγήθηκε στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου. Απο εκεί απέδρασε στις 28 Ιουλίου κατορθώνοντας να αναρριχηθεί από τον τρίτο όροφο στον τέταρτο και από εκεί να διαφύγει. Οπως είχε γίνει γνωστό το συγκεκριμένο άτομο σκαρφάλωνε από τις υδρορροές ακόμη και σε μπαλκόνια του δευτέρου ορόφου, ενώ σε αυτό βοηθούσε και η σωματική του διάπλαση, όχι ιδιαίτερα ψηλός και καλογυμνασμένος, γεγονός που του επέτρεπε να αναρριχάται από το ισόγειο στους ορόφους σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.
Σήμερα το μεσημέρι μετά από επιχείρηση, που οργανώθηκε από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης ο 30χρονος Γεωργιανός συνελήφθη στην περιοχή τω Νέων Μουδανιών. Εκεί διέμενε μαζί με γνωστό του, που επίσης έχει απασχολήσει για κλοπές. Μάλιστα, όπως προκύπτει από πληροφορίες το δωμάτιο όπου διέμεναν τις τελευταίες μέρες είχε νοικιαστεί από συγγενικό πρόσωπο του φίλου του. 
agelioforos