3.8.13

ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΠΑΛΙ ΚΟΡΟΪΔΑ Γ.Μιχελάκης:"Αυξήστε τα ανταποδοτικά τέλη" - Εμείς θα "σώσουμε" τους δήμους


Πριν "αλέκτωρ λαλήσει τρις" η κυβέρνηση έσπευσε να μας επιβεβαιώσει για το δημοσίευμά μας περί αστρονομικής αυξήσεως των δημοτικών τελών. Αύξηση των ανταποδοτικών τελών στους δήμους προβλέπει κοινή  υπουργική απόφαση που εξέδωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης για την κατάρτιση των προϋπολογισμών των Δήμων το 2014.
 
Η εντολή, είναι πως «αν τα έσοδα σας δεν είναι αρκετά, αυξήστε τα ανταποδοτικά τέλη»!
 
Μόλις χθες σας είχαμε ενημερώσει ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο επιβολής «κεφαλικού φόρου» για τα μη επεξεργασμένα οικιακά απορρίμματα που μέσω των Δήμων οδηγούνται στους ΧΥΤΑ. Επικαλείται γι’ αυτό κοινοτικές οδηγίες και ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή το «σατανικό» σχέδιο της από το 2014. Το γεγονός ότι την περίοδο 2015-2016 υπάρχει τεράστιο κενό χρηματοδότησης μάλλον παίζει ρόλο.
 
Ετσι, βάσει της απόφασης, σε περίπτωση που τα εισπραττόμενα έσοδα των δήμων εφέτος δεν καλύψουν τη δαπάνη της ανταποδοτικής υπηρεσίας (ύδρευσης, καθαριότητας, φωτισμού, κ.α..), τότε το ποσό που δεν καλύπτεται θα πρέπει να συνυπολογιστεί στην απόφαση καθορισμού του ύψους των τελών για το 2014, οδηγώντας στην αύξησή τους.Φυσικά η "μαγική" λέξη είναι η καθαριότητα. Η ύδρευση, και ο ηλεκτρισμός αποτελούν πάγια μεγέθη, αυτό στο οποίο μπορούν να μας "κατηγορήσουν" είναι στην πρόκληση σκουπιδιών.
 
Ενώ από τα στοιχεία καταγράφεται σημαντική μείωση των οικιακών απορριμμάτων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αυτό σημαίνει δηλαδή ότι ο Έλληνας δεν αγοράζει, δεν καταναλώνει γιατί δεν έχει χρήματα, αυτοί θέλουν να βάλουν και φόρο για τα σκουπίδια, δηλαδή προσποιούνται ότι δεν έχουμε σταματήσει να καταναλώνουμε.
 
Είναι όπως και με τα ακίνητα, προσποιούνται ότι οι τιμές τους βρίσκονται ακόμα στο Θεό, και μας φορολογούν βάναυσα, για να μας αρπάξουν την ακίνητη περιουσία μας. Ξέρουν ότι είναι "ακίνητη" και απλά πυροβολούν.
 
Πώς θα το κάνουν να μας φορτώσουν νέους "υπέροχους" φόρους; Μέσω των Δήμων που καταρρέουν ελλείψει κρατικής χρηματοδότησης (αφού τους επέβαλαν ένα σωρό νέες αρμοδιότητες και τους αφήνουν χωρίς προσωπικό με χιλιάδες απολύσεις). Θα ζητήσουν, σε πρώτη φάση το διπλασιασμό των δημοτικών τελών που πληρώνουν οι πολίτες για την υγειονομική ταφή των μη επεξεργαζόμενων οικιακών απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ.
 
Με την ίδια απόφαση ζητείται από τους δήμους να περιορίσουν υπερωρίες, μετακινήσεις, τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, αλλά και βοηθήματα προς οικονομικά αδύνατους στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα.
 
Τα πράγματα είναι απλά. Η κυβέρνηση πέρνει συνεχώς νέα μέτρα, απλά με την βοήθεια της τηλεόρασης, λέει πως δεν πέρνει. Αποφεύγει να ενημερώσει τον κόσμο, ο κόσμος εφησυχάζεται και όταν του έρχεται ο λογαριασμός μένει έκπληκτος. Είναι όπως και με το φορολογικό, είναι εγκληματικό από μόνο του, αλλά τα μέτρα ουσίας τα περνάνε μέσω του Γ.Γ Εσόδων Θεοχάρη μέσω εγκυκλίων, όπως η παρακολούθηση της ιδιωτικής μας ζωής, αλλά και η ποινικοποίηση της ζωής μας ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ, και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ, τουλάχιστον 10 χρόνια πριν.Τώρα βρήκαν τον τρόπο να μας φορτώσουν νέα επαχθή φορτία μέσω των δήμων. 
 
Μας έβαλαν να σώσουμε τις τράπεζες με το έτσι θέλω, τώρα μας βάζουν να σώσουμε τους δήμους. Αν νομίζετε ότι τα χρεη των τραπεζών ήταν αστρονομικά, τα χρέη τον δήμων είναι επιπέδου γαλαξία. Και θα τα πληρώσουμε πάλι εμείς.
 
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr