14.8.13

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ Παραιτήθηκε ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι

Ο αντιπρόεδρος της αιγυπτιακής κυβέρνησης Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέβαλε την παραίτησή του στον μεταβατικό πρόεδρο της χώρας.
 
"Μου είναι δύσκολο να συνεχίσω να αναλαμβάνω την ευθύνη για αποφάσεις με τις οποίες δεν συμφωνώ και τις συνέπειες των οποίων φοβάμαι" αναφέρει ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης Αιγύπτιος πολιτικός, στην επιστολή του προς τον πρόεδρο Άντλι Μανσούρ."Δεν μπορώ να φέρω την ευθύνη ούτε για μια σταγόνα αίμα", τονίζει.
 
Ο ΕλΜπαραντέι σημειώνει ότι αυτοί που επωφελήθηκαν απ' όσα συνέβησαν σήμερα στην Αίγυπτο είναι "αυτοί που επιζητούν τη βία και την τρομοκρατία, οι πιο ακραίες οργανώσεις".
 
"Όπως γνωρίζετε, θεωρούσα ότι υπήρχαν ειρηνικοί τρόποι για να τερματιστεί αυτή η σύγκρουση στην κοινωνία, είχαν προταθεί αποδεκτές λύσεις που θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν σε μια εθνική ομοφωνία", πρόσθεσε στην επιστολή του.
 
Ο πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), που εκπροσωπεί την κοσμική αντιπολίτευση, είχε αναλάβει στις αρχές Ιουλίου καθήκοντα αντιπροέδρου της αιγυπτιακής κυβέρνησης, υπεύθυνου για τις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Είχε μάλιστα εμφανιστεί στην τηλεόραση μαζί με τον στρατηγό Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, τον αρχηγό του στρατού και νέο ισχυρό άνδρα της χώρας, κατά την ανακοίνωση της καθαίρεσης του ισλαμιστή πρόεδρου Μοχάμεντ Μόρσι.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr