26.8.13

ΗΠΑ-Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΡΙΑ Ανάλυση:Ο πιθανότερος τρόπος ενεργείας των ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ  ετοιμάζονται πυρετωδώς να κτυπήσουν τη Συρία και αυτός είναι ο λόγος που συγκεντρώνουν ολοένα και μεγαλύτερη ναυτική δύναμη στη Μεσόγειο, ανοιχτά της Συρίας.
Θεωρείται βέβαιο ότι έχει γίνει η  προαπαιτούμενη στοχοποίηση  και αναμένεται η έγκριση του προέδρου Ομπάμα.
Εκείνο που διαφαίνεται είναι ότι η επίθεση θα εκδηλωθεί  με το γνώριμο αμερικανικό μοτίβο επίθεσης.
Αρχικά θα  προσβληθούν οι προεπιλεγέντες στόχοι με πυραύλους cruise οι οποίοι θα εκτοξευθούν από τα αμερικανικά πλοία τα οποία θα βρίσκονται ανοιχτά της Συρίας στη Μεσόγειο.Αυτό θα γίνει για να αποφευχθούν παντελώς απώλειες στους αμερικανούς από την αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας.
Ως στόχοι αυτού του πρώτου «κύματος»  πυραύλων cruise εκτιμάται ότι θα είναι κέντρα διοικήσεως, αεράμυνα προκειμένου να την καταστείλλουν, κέντρα επικοινωνιών, αποθήκες ΔΜ ,αεροδρόμια, κυβερνητικά κτίρια και χώροι αποθήκευσης Χ.Ο, καθώς και  επίλεκτες μονάδες του Συριακού στρατού..
Από πλευράς χερσαίων δυνάμεων οι μόνοι που εκτιμάται ότι θα εμπλακούν θα είναι μικρός αριθμός ανδρών  των ειδικών δυνάμεων σε αποστολές καταύγειας στόχων καθώς και ειδικών στρατιωτικών σε θέματα χημικού πολέμου.
Ως καταλληλότερος χρόνος από πλευράς συνθηκών φωτισμού φαντάζει αυτός το αργότερο μέχρι 12 ημέρες από σήμερα, ενώ το ιδανικότερο χρονικό διάστημα είναι αυτό μεταξύ 5-10 ημερών,ενώ εννοείται ότι η έναρξη της επίθεσης θα πραγματοποιηθεί τη νύχτα.
Επιπλέον  θα πρέπει να υπάρχει σύμπραξη εάν όχι από το ΝΑΤΟ, συνολικά, τουλάχιστον από τις Μ.Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία από πλευράς Ευρώπης  και από αραβικές χώρες.
Για το ΣΑ του ΟΗΕ ούτε λόγος, αφού Ρωσία και Κίνα θα ταχθούν κατά της λήψης στρατιωτικών μέτρων σε βάρος του Άσσαντ.
Εκείνο που θα έχει βαρύτητα για τις περαιτέρω κινήσεις των ΗΠΑ σε στρατιωτικό επίπεδο, αμέσως μετά το πρώτο κτύπημα, θα είναι η έκταση της αντίδρασης από χώρες φίλα προσκείμενες στον Άσσαντ και τυχόν ασσύμετρες απειλές  που θα εκδηλωθούν ανά τον κόσμο σε βάρος εταιρειών, προσώπων, εγκαταστάσεων αμερικανικών και λοιπών δυτικών χωρών.
Το  δεύτερο κύμα βομβαρδισμών της Συρίας θα το αναλάβουν UAV και μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ,Μ.Βρετανίας,Γαλλίας με αιχμή του δόρατος τα stealth και τα Α/Φ ηλεκτρονικού πολέμου.Βασική προυπόθεση όμως για την εκτέλεση αυτού του δεύτερου κύματος βομβαρδισμών θα είναι σε στρατιωτικό επίπεδο η σχεδόν πλήρης  καταστολή της Συριακής αεράμυνας.
Οι ΗΠΑ εκτιμάται ότι δεν θέλουν να εμπλακούν σε βάθος στη Συρία από πλευράς στρατιωτικών ενεργειών –επιχειρήσεων και γιαυτό δεν θα επιτεθούν με χερσαίες δυνάμεις. Έτσι δεν θα κάνουν  στη Συρία το λάθος που διέπραξαν στο Ιράκ.
Σκοπός τους δεν είναι να εκμηδενίσουν τον Άσσαντ γιατί πολύ απλά δεν θέλουν οι αντάρτες να επιβληθούν σε μικρό χρονικό διάστημα,αλλά να είναι αναγκαίοι οι αμερικανοί τόσο στο άμεσο μέλλον  όσο και σε βάθος χρόνου στη Συρία.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr