28.8.13

Θεσσαλονίκη: Στο αεροδρόμιο ξανά τα ταξί - αποφάσισαν επ' αόριστον απεργία

jje

Η «στρατιά» των μπλε ταξί μετά από την πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης στάθμευσε στο χώρο στάθμευσης οχημάτων που βρίσκεται μπροστά από το αεροδρόμιο της πόλης. Οι ιδιοκτήτες υποστηρίζουν ότι δεν έχουν την πρόθεση να αποκλείσουν το αεροδρόμιο. 
«Στο χώρο στάθμευσης αεροδρομίου συγκεντρωθήκαμε οι ιδιοκτήτες ταξί γιατί είναι μεγάλος χώρος χωρίς την πρόθεση να αποκλείσουμε το αεροδρόμιο. Δυσάρεστα είναι για εμάς τα μηνύματα από τη συνάντηση με τον υπουργό. Θα συνεχίσουμε το αγώνα μας χωρίς να ταλαιπωρούμε τον κόσμο», δήλωσε στο www. agelioforos.gr o πρόεδρος των Ραδιοταξί «Λευκός Πύργος», Αθανάσιος Μαυρίδης.

Πάντως, μία ομάδα ιδιοκτητών ταξί αποσπάστηκε από τη συνέλευση που είναι σε εξέλιξη στο πάρκινγκ του αεροδρομίου Μακεδονία και απέκλεισε το δρόμο που οδηγεί στον αερολιμένα για αρκετό χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα και τα δύο ρεύματα να κλείσουν. Ως επακόλουθο, ταλαιπωρήθηκαν χιλιάδες επιβάτες καθώς αναζητούσαν να βρουν τρόπο πρόσβασης στο αεροδρόμιο. Επισκέπτες αναγκάστηκαν να περπατήσουν κουβαλώντας τις αποσκευές τους εκατοντάδες μέτρα για να φτάσουν στο αεροδρόμιο.
Οι ιδιοκτήτες ταξί είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την επ' αόριστον απεργία τους μέχρι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του κλάδου τους.
Νωρίτερα, σήμερα το πρωί οι ιδιοκτήτες ταξί στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν πορεία με τα οχήματά τους στην πόλη διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο του υπουργού Μεταφορών, Γιάννη Ραγκούση, να απελευθερωθεί ο κλάδος τους. Η πορεία ξεκίνησε από το σωματείο των ιδοκτητών ταξί στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών στο ύψος του Praktiker το πρωι και κατευθύνθηκαν μέσω της οδού Βασιλίσσης Ολγας στο κέντρο της πόλης και κατόπιν κινήθηκαν προς το αεροδρόμιο. «Πάνω από 1.000 ταξί βρίσκονται στην πορεία, συμπεριλαμβανομένων ταξί από άλλες πόλεις» δήλωσε ο κ. Μαυρίδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι «η πορεία θα κινηθεί στο κέντρο και θα επιστρέψουμε στο σωματείο, ευελπιστώντας ότι οι πληροφορίες που ακούμε από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς για επαφή του υπουργείου Μεταφορών με αντιπροσώπους μας να ευσταθούν»
Η πορεία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της απεργίας που πραγματοποιούν οι ιδιοκτήτες ταξί από τη Δευτέρα με στόχο να πείσουν τον κ. Ραγκούση να ακυρώσει το νομοσχέδιο, υιοθετώντας την πρόταση που είχε γίνει από τον προκάτοχό του στο υπουργείο, Δημήτρη Ρέππα, με την οποία είχαν συμφωνήσει. Την ώρα που η πορεία πραγματοποιείται στο κέντρο της πόλης, βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αθήνα συνάντηση του κ. Ραγκούση με αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών ταξί.
Κυκλοφοριακό κομφούζιο
Η τεράστια πομπή των ταξί κινείται αργά κατα μήκος σχεδόν΄όλης της Τσιμισκή, ερχόμενη από τη Βασιλίσσης Ολγας,  και είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ΄κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στην ανατολική Θεσσαλονίκη και στο κέντρο. Πίσω από τα ταξί, ακολουθούν εκατοντάδες οχήματα που κινούνται σημειωτόν, συμπεριλαμβανομένων των αστικών λεωφορείων, με αποτέλεσμα χιλιάδες επιβάτες να ταλαιπωρηθούν, καθυστερώντας να φτάσουν στους προορισμούς τους. Επιβάτες κάνουν λόγο για «παράλυση» του κέντρου και των κύριων δρόμων στην ανατολική Θεσσαλονίκη λόγω της αυτοκινητοπομπής των ταξί, τα οποία, επιπλέον, κάνουν συχνά στάσεις. Το αδιαχώρητο επικρατεί στους παράλληλους και κάθετους δρόμους με εκείνους, από όπου περνά η πορεία των ταξί.

«Κλειστή» η Τσιμισκή
Μάλιστα, ιδιοκτήτες ταξί συνιστούσαν σε οδηγούς οχημάτων να κινηθούν στην Εγνατία οδό, καθώς τα ταξί κατευθύνονται προς την Τσιμισκή με αποτέλεσμα να καταστεί αδύνατο για τα υπόλοιπα οχήματα να κινηθούν στον κυριότερο εμπορικό δρόμο της πόλης.  
Τα ταξί ξεκίνησαν από την οδό Μαρίνου Αντύπα στο Φοίνικα και ακολούθησαν τη διαδρομή από την οδό Βασιλίσσης Όλγας και την Τσιμισκή, μέχρι τα Δικαστήρια και την Εγνατία. Η πορεία, στην οποία συμμετέχουν και κάποια ταξί της Χαλκιδικής, συνεχίζεται στη Νέα Εγνατία και θα καταλήξει στη Βούλγαρη. Μέρος των ταξί θα συνεχίσει ως τον κόμβο του αεροδρομίου «Μακεδονία», αλλά χωρίς να επιχειρήσει αποκλεισμό, ή κλείσιμο δρόμων.
Υπενθυμίζεται ότι χτες, οι ιδιοκτήτες των ταξί στη Θεσσαλονίκη κινήθηκαν με τα οχήματά τους μέχρι ένα σημείο έξω από το αεροδρόμιο και κατόπιν πεζή κινήθηκαν προς τον χώρο αφίξεων του αεροδρομίου, όπου πραγματοποίησαν την εκδήλωση διαμαρτυρίας τους.
 Την περασμένη Δευτέρα, οι ιδιοκτήτες των ταξί στη Θεσσαλονίκη κινήθηκαν στα διόδια των Μαλγάρων και άνοιξαν τις μπάρες για λίγες ώρες, επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.
agelioforos.gr