21.8.13

Εξαπλώνεται στα σύνορα η Ελληνοαλβανική αντιπαράθεση

methorios1Efenpress: Ευτυχώς αρχίσαμε να ξυπνάμε...


Στα ελληνοαλβανικά σύνορα μεταφέρεται η ένταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στην Πρεμετή μετά την απόφαση τοπικών αρχών να εισβάλουν σε ορθόδοξο ναό και να κατασχέσουν ιερά κειμήλια με τη δικαιολογία παλαιών χρεών. Σύμφωνα με αλβανικά μέσα ενημέρωσης οι ελληνικές αρχές στην Κακαβιά και την Κρυσταλλοπηγή αρνήθηκαν την είσοδο σε Αλβανούς που δεν είχαν άδεια παραμονής κάτι το οποίο προκάλεσε την αντίδραση της άλλης πλευράς που έδωσε εντολή -τουλάχιστον στην Κακαβιά- να μην περνά στην Αλβανία κανένας Ελληνας πολίτης «που δεν δικαιολογεί την είσοδό του».(Σκασίλα μας...)
Επίσης, αλβανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι ελληνικές αρχές στις συνοριακές διαβάσεις της Κακαβιάς και της Κρυσταλλοπηγής αρνήθηκαν την είσοδο σε Αλβανούς πολίτες που δεν έχουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα.
Μάλιστα η ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού "Top Channel" σημειώνει ότι οι συγκεκριμένοι Αλβανοί είχαν βιομετρικά διαβατήρια, με τα οποία μπορούν να ταξιδέψουν στη ζώνη Σένγκεν. Ωστόσο, συνεχίζει, από σήμερα οι ελληνικές αρχές «επιτρέπουν την είσοδο μόνο εκείνων των Αλβανών πολιτών που έχουν κανονική άδεια διαμονής στην Ελλάδα» και ζητούν από κάθε Αλβανό πολίτη που εισέρχεται στην ελληνική επικράτεια να έχει μαζί του συγκεκριμένο χρηματικό ποσό.
Μετά την απαγόρευση εισόδου Αλβανών πολιτών στην Ελλάδα ο αστυνομικός διευθυντής στο συνοριακό σταθμό Κακαβιάς, έδωσε εντολή να εφαρμόζονται «αμοιβαίες διαδικασίες» κατά την είσοδο Ελλήνων πολιτών στην Αλβανία και να μην περνά κανείς Ελληνας πολίτης «που δεν δικαιολογεί την είσοδό του».
Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή, για την απόφαση αυτή έχει ενημερωθεί και η ελληνική πλευρά, ενώ μέχρι στιγμής έχει απαγορευτεί η είσοδος σε κάποιους Ελληνες πολίτες.