17.8.13

ΕΝΩ ΟΙ ΗΠΑ "ΦΛΕΡΤΑΡΟΥΝ" ΜΕ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ Η Σ.Αραβία αποκαλεί "τρομοκράτες" την Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Αίγυπτο


Περιπλέκονται οι γεωστρατηγικές ισορροπίες στην Μέση Ανατολή, καθώς πριν λίγο η Σαουδική Αραβία αντίθετα με τις ΗΠΑ που "κάνουν νερά" στο νέο καθεστώς στην Αίγυπτο και φλερτάρουν με την Μουσουλμανική Αδελφότητα δήλωσαν υποστήριξη στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας κατά της μουσουλμανικής αδελφότητας. 
 
Η δήλωση ήταν κάτι παραπάνω από σαφής: "Το ότι το βασίλειο υποστηρίζει την Αίγυπτο στον αγώνα της ενάντια στην τρομοκρατία", δηλαδή χρησιμοποίησε τον ίδιο ακραίο όρο που χρησιμοποιεί ο Στρατός για την Μουσουλμανική Αδελφότητα!
 
Σε μια δήλωση που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Al-Ekhbariya TV, ο βασιλιάς Abdullah είπε ότι η σταθερότητα της Αιγύπτου έχει μπει στο στόχαστρο "μισαλόδοξων" και προειδοποίησε ότι οποιοσδήποτε ανακατεύεται στα εσωτερικά της Αιγύπτου προσπαθεί να "επιβάλλει την παρανομία".
 
Ανάλογη είναι η στάση και την Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που συντάσσονται με την Σαουδική Αραβία, κατά της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. 
Πάντως όταν προ ημερών ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ ΟΜπαμα τηλεφώνησε στον αρχηγό των αιγυπτιιακών ενόπλων δυνάμεων στρατηγό αλ-Σισί για να του πει μέσες-άκρες αυτό που είχε πει στον Χόσνι Μουμπαρακ το 2011, δηλαδή "Να παραιτηθεί τώρα", αυτός δε βγήκε καν στο τηλέφωνο!
Οι επίσημοι που απάντησαν στην κλήση του προέδρου, του είπαν ευγενικά ότι το κατάλληλο άτομο για να συννενοηθεί είναι ο μεταβατικός πρόεδρος της Αιγύπτου Adly Mansou και με μεγάλη τους χαρά θα του μεταφέρουν την κλήση. Ο Λευκός Οίκος όμως αρνήθηκε. Αυτό μεταδίδουν ισραηλινές πηγές.
Οι Ισρηλινοί υποστηρίζουν ότι την ίδια ώρα ο στρατηγός μιλούσε στο τηλέφωνο με τον Prince Bandar τον αρχηγό των σαουδαραβικών μυστικών υπηρεσιών.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Prince Bandar είχε προσφάτως επισκεφθεί την Μόσχα, όπου έγινε αποδεκτός από τον Β.Πούτιν η οποία συζήτηση κράτησε 4 ωρες.
Ενώ εκκρεμεί και η επίσκεψη του Β.Πούτιν στο Κάϊρο...
Η κυβέρνηση του Μπαχρέιν εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας πως η κυβέρνηση της Αιγύπτου έχει το δικαίωμα της αποκατάστασης της τάξης στη χώρα, του πολέμου κατά της τρομοκρατίας και της βίας.
Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ του Κουβέιτ σημείωσε: "Η κυβέρνηση του Κουβέιτ υποστηρίζει τα μέτρα της αιγυπτιακής κυβέρνησης για την ασφάλεια και τη σταθερότητα".
Τον βασιλέα της Σαουδικής Αραβίας υποστήριξε επίσης και η Ιορδανία.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr