16.8.13

Νέο μπλακ άουτ στη Σαντορίνη κατήγγειλε ο δήμαρχος



Την έντονη δυσφορία του δημάρχου της Σαντορίνης Αναστάσιου Ζώρζου προκάλεσαν τα συνεχιζόμενα, και τον Δεκαπενταύγουστο, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση του νησιού.
Μάλιστα, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, το νησί ηλεκτροδοτείτο εκ περιτροπής και αναμενόταν η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, ο κ. Ζώρζος κατήγγειλε πως το βράδυ σημειώθηκε νέο μπλακ άουτ.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι, ανέφερε πως σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε, το νέο μπλακ άουτ προέκυψε από έκρηξη ενός πυκνωτή, κάτι που δημιούργησε ανισορροπία μεταξύ παραγωγής και ζήτησης. 
Πρόσθεσε όμως πως «όπως και να έχουν τα πράγματα αρχίζει να γίνεται αδιάφορο ποια είναι η αιτία ... είναι απαράδεκτο να μην μπορούμε μέχρι σήμερα να έχουμε μια φυσιολογική παροχή ρεύματος».
Αν και σημείωσε πως έλαβε διαβεβαιώσεις ότι σύντομα επρόκειτο να αρχίσει σταδιακά η παροχή ρεύματος, τόνισε πως δεν θέλει να μένει στις διαβεβαιώσεις, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «αρχίζει να είναι αδιάφορο το τι κάνουν».
«Να έρθει ένας υπουργός να συντονίσει την κατάσταση και να παρέμβει ο εισαγγελέας» συμπλήρωσε, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει ανοχή ούτε ενός λεπτού πλέον».
Ήδη από το μεσημέρι, ο δήμαρχος του νησιού είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή του να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, καθώς, όπως σημείωνε, δεν είχε τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που του είχε δώσει η ΔΕΗ για την επίλυση του προβλήματος. 
http://www.naftemporiki.gr