23.8.13

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Απόπειρα ληστείας με πυροβολισμούς σε υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Καλαμαριά

Απόπειρα ληστείας με πυροβολισμούς σημειώθηκε, λίγο μετά τις 12.30 σήμερα το μεσημέρι, σε υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Καλαμαριά.
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., τέσσερις ένοπλοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο υποκατάστημα της Επιχείρησης, που βρίσκεται στην οδό Πόντου κι αφού πυροβόλησαν για εκφοβισμό στον αέρα, ζήτησαν από τους υπαλλήλους να τους παραδώσουν τα χρήματα.
Τελικά διέφυγαν χωρίς "λεία", με δύο μοτοσικλέτες, εκ των οποίων η μία ήταν κλεμμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κοντά στο υποκατάστημα βρέθηκε ένας φορητός ασύρματος, με τον οποίο οι δράστες φέρονται να παρακολουθούσαν τη συχνότητα της Αστυνομίας. Εκτιμάται ότι τράπηκαν άρον - άρον σε φυγή, αντιλαμβανόμενοι ότι οι αστυνομικοί ήταν καθ' οδόν.
Το συγκεκριμένο υποκατάστημα της ΔΕΗ είχε βρεθεί και πριν από τρία χρόνια στο στόχαστρο ληστών. Τότε, δύο δράστες επιτέθηκαν σε χρηματαποστολή αρπάζοντας από υπάλληλο της εταιρείας σεκιούριτι τσάντα που περιείχε 100.000 ευρώ και ήταν οι εισπράξεις της ημέρας του υποκαταστήματος.
Αντίθετα με τους συγκεκριμένες ληστές που κατάφεραν να διαφύγουν, δύο άλλοι (αδέλφια), που είχαν ληστέψει τον Ιούλιο του 2007 το ίδιο υποκατάστημα, είχαν πιαστεί στα "πράσα", μαζί με τη "λεία", που ξεπερνούσε τις 70.000 ευρώ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr