16.8.13

Διαδηλώσεις… οργής από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα


egypt5

Χιλιάδες υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι άρχισαν να διαδηλώνουν πριν από λίγο σε πολλές πόλεις της χώρας.
Οι ισλαμιστές διαδηλωτές άρχισαν μια πορεία από το βορειοανατολικό Κάιρο προς το κέντρο της πρωτεύουσας, φωνάζοντας μεταξύ άλλων το σύνθημα «κάτω η εξουσία του στρατού».
Οι ισλαμιστές είχαν καλέσει σε νέες μαζικές διαδηλώσεις σήμερα, δύο ημέρες μετά το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων στις επιχειρήσεις καταστολής των δυνάμεων ασφαλείας.

Ο στρατός της Αιγύπτου έχει ενισχύσει σημαντικά την παρουσία του στην πρωτεύουσα, αναμένοντας το ξέσπασμα συγκρούσεων. Ο στρατός έχει αναπτύξει άρματα μάχης.
Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου πριν από λίγο, ο στρατός και η αστυνομία διεμήνυσαν ότι θα «αντιμετωπίσουν σθεναρά» οποιαδήποτε παραβίαση του νόμου. Ο στρατός και η αστυνομία έχουν λάβει την άδεια να ανοίγουν πυρ για να αμυνθούν εάν δεχθούν επίθεση.
Αναφέρθηκαν ήδη ταραχές στη βόρεια Αίγυπτο. Η αστυνομία άνοιξε πυρ χρησιμοποιώντας φυσίγγια που περιέχουν σκάγια και έκανε χρήση δακρυγόνων στην πόλη Τάντα, σύμφωνα με αξιωματούχους.
Τέσσερις διαδηλωτές σκοτώθηκαν από την αστυνομία στο βορρά, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Το κρατικό αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA μετέδωσε ότι ένας αστυνομικός σκοτώθηκε επίσης σε ενέδρα στο Κάιρο.

Να θυμίσουμε ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα κάλεσε τους υποστηρικτές της να πραγματοποιήσουν την Παρασκευή «πορεία εκατομμυρίων» προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη βίαιη καταστολή των πρόσφατων διαδηλώσεων από τις δυνάμεις ασφαλείας, που είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.
http://ysterografa.gr