23.8.13

«Η ΛΑΡΚΟ δεν κλείνει»



Δεν υπάρχει καμία πρόθεση να κλείσει η ΛΑΡΚΟ δήλωσε κατηγορηματικά μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Ενέργειας Ασημάκης Παπαγεωργίου. 

Απαντώντας στο ερώτημα αν θα κλείσει η εταιρεία με αφορμή και την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο υπουργείο Οικονομικών ο κ. Παπαγεωργίου είπε: «Όχι, δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση, ούτε σκέψη αν θέλετε να είμαι απόλυτα ευθύς.
Αυτό το οποίο κοιτούμε με τη ΛΑΡΚΟ –επειδή όντως όπως ξέρουμε όλοι είναι μία από τις προβληματικές εταιρίες εδώ και πάρα πολλά χρόνια- σήμερα στη φάση στην οποία βρίσκεται η χώρα θα πρέπει να λυθεί αυτό το πρόβλημα, της ΛΑΡΚΟ και ορισμένων άλλων εταιριών αυτού του είδους. Αυτό το οποίο έχουμε συζητήσει είναι με μία φόρμουλα η οποία θα μπορέσει να εκκαθαρίσει τα βάρη τα οποία φέρει η ΛΑΡΚΟ και ταυτόχρονα να μπορέσει να συνεχίσει χωρίς να κλείσει ούτε μία ημέρα, να περάσει σε επενδυτές ή σε επενδυτή, ο οποίος θα δώσει τα κεφάλαια τα απαιτούμενα για να προχωρήσει αυτή η εταιρία στο μέλλον».


real.gr Α. Παπαγεωργίου από realmedialive 

Στο ερώτημα για το τι θα γίνει με το προσωπικό της επιχείρησης ο υφυπουργός Ενέργειας παρουσιάστηκε καθησυχαστικός. «Δεν θα υπάρξουν απολύσεις. Απ’ όσο γνωρίζω από τις προτάσεις των ενδιαφερομένων δεν υπάρχει καμία πρόθεση που να αφορά το προσωπικό. Η εκκαθάριση της εταιρίας έχει να κάνει με τα βάρη της. Η ΛΑΡΚΟ και κατά τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, όχι μόνο κατά τη δική μου άποψη, έχει το προσωπικό που χρειάζεται». 


real.gr Α. Παπαγεωργίου ΛΑΡΚΟ από realmedialive 

Ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε και στο ζήτημα των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων ή πετρελαίου που φέρονται να υπάρχουν στον ελληνικό χώρο. «Οι σεισμικές έρευνες είναι θετικές. Από κει και πέρα θα υπάρξει και δεύτερο στάδιο ερευνών όπου θα μοιραστεί η περιοχή στα λεγόμενα “οικόπεδα”, οπότε θα γίνουν πλέον και οι έρευνες προς πιστοποίηση αυτών των κοιτασμάτων. Οι σεισμικές αυτό που δίνουν είναι η πιθανότητα. Αυτό που θα γίνει σε δεύτερη φάση είναι να ερευνηθεί που ακριβώς σε αυτές τις περιοχές και πιο είναι το μέγεθος». Και πρόσθεσε: «Αυτού του είδους οι έρευνες, μαζί με την εξόρυξη, κρατούν 8 με 10 χρόνια».
real.gr