3.8.13

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΓΡΟΥ Οι συστημικοί προσπαθούν να αναχαιτίσουν τον Λαϊκό Σύνδεσμο με ανίερες συμμαχίες

Kοινά ψηφοδέλτια με ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ ακόμα και ... Οικολόγους σκέφτονται να κατεβάσουν οι πολιτικοί "εγκέφαλοι" της ΝΔ στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές για να αντιμετωπίσουν το "τσουνάμι" που ακούει στο όνομα Λαϊκός Σύνδεσμος.
Πρόκειται για μια ιδιότυπη συμμαχία των πλεόν "χρεοκοπημένων", αλλά ακόμα κυβερνητικών κομμάτων ή φίλα προσκείμενων την κυβέρνηση κομμάτων που αγγίζει τα όρια του πολιτικού αμοραλισμού και δεν αφορά πλέον τόσο τον Λαϊκό Σύνδεσμο, όσο τους πατριώτες ψηφοφόρους της ΝΔ.

Πώς αισθάνονται που θα τους καλέσουν να ψηφίσουν υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ που έφερε την καταστροφή στην χώρα, όπως τον Γ.Καμίνη στην Αθήνα ή τον Γιάννη Σγουρό για την Περιφέρεια;
Το εντυπωσιακό στοιχείο που έχει προκαλέσει πανικό στην Συγγρού είναι ότι ο Λαϊκός Σύνδεσμος υπό προϋποθέσεις "κτυπά" και τους τρις μεγάλους δήμου: Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη.
Ακόμα και αν δεν εκλέξει τους δικούς του δημάρχους αν τυχόν εισέλθουν οι υποψήφιοι στον β' γύρο τότε θα δούμε τα ποσοστά του Λαϊκού Συνδέσμου να εκτινάσσονται κοντά στο 50%!
Ήδη υπολογίζεται ότι δεκάδες δήμοι σε όλη τη χώρα θα περάσουν στα χέρια των υποψηφίων του Λαϊκού Συνδέσμου που αυτή την στιγμή "φιλτράρει" τους υποψηφίους για δημάρχους και περιφερειάρχες από μία λίστα εκατοντάδων προσωπικτήτων του πατριωτικού χώρου με μεγάλη αποδοχή στις τοποικές κοινωνίες.
Στην Θεσσαλονίκη καταγράφεται μια άτυπη συμμαχία με την πρώην περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Π.Ψωμιάδη ο οποίος εγκαταλείφθηκε, χωρίς  κανείς ποτέ να καταλάβει το γιατί, για ένα εντελώς τυπικό παράπτωμα από τη ΝΔ της οποίας ίσως η πολιτική ελίτ ένιωθε ότι απειλείται από την δημοφιλία του.
Στην Θεσσαλονίκη, εκτός απροόπτου ο υποψήφιος του Λαϊκού Συνδέσμου θα εισέλθει στον β'γύρο και θα κτυπήσει την δημαρχία.
Η πόλη για άλλη μια φορά κρατάει ψηλά το λάβαρο του πατριωτισμού και δεν πρόκειται να συγχωρήσει, απ'ότι φαίνεται τη ΝΔ για ότι έχει κάνει στην χώρα από το 2011 και μετά.
Πανικόβλητη η ΝΔ αναζητεί στηρίγματα στο χώρο των ... φιλοσκοπιανών "Οικολόγων" του Ουράνιου Τόξου: Σύμφωνα με πληροφορίες ο υποψήφιος των Οικολόγων συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Νομαρχιακής της ΝΔ Μηνά Σαμαρτζίδη και έδωσαν τα χέρια για συνεργασία στις εκλογές. Απομένει η έγκριση από την Συγγρού.
Υποψήφιος της ΝΔ στην Θεσσαλονίκη θα είναι υποψήφιος ο ΓΓ Δημοσίων Έργων και στενός συνεργάτης του κ. Κωστή Χατζηδάκη, Στράτος Σιμόπουλος, αλλά δεν έχει ουσιαστικά ερείσματα στην πόλη, οπότε η απόφαση μπορεί να αλλάξει.
Για τον Γ.Μπουτάρη, δεν το συζητά καν η Συγγρού: Η δημοφιλία του συναγωνίζεται την δημοφιλία του Γ.Καμίνη στην Αθήνα. Τα πουλέν του Γιώργου Παπανδρέου και οι συνεργάτες του Τ.Σόρος, απλά έχουν καταρρεύσει. Θα κάνει πολλά χρόνια η Θεσσαλονίκη να ξεχάσει τον εκλεγμένο με τις ψήφους των λαθρομεταναστών κυρ-Γιάννη με το σκουλαρίκη...
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης στην Αθήνα φαντάζει ως ο καταλληλότερος για να αντιμετωπίσει τον Η.Κασιδάρη, αλλά θα είναι σα να του δίνουν το χρίσμα για την προεδρία της ΝΔ: Όποιος κερδίζει υπό αυτές τις συνθήκες το δήμο της Αθήνας, εν συνεχεία κατά κανόνα διεκδικεί την ηγεσία του κόμματος: Μ.Έβερτ, Δ.Αβραμόπουλος, Ν.Μπακογιάννη...
Πλην των μεγάλων δήμων ενδιαφέρον έχουν και άλλοι μεγάλοι δήμοι του λεκανοπεδίου, όπως ο δήμος Περιστερίου, ο δήμος Γλυφάδας, ο δήμος Καλλιθέας, ο δήμος Νίκαιας, όπου ο Λαϊκός Σύνδεσμος καταγράφει μεγάλα ποσοστά που ξεπερνούν το 20-25%!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr