7.8.13

ΠΑΣΟΚ: Δεν ψηφίζουμε νέα δημοσιονομικά μέτρα και ας πέσει η κυβέρνηση...

Το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει νέα δημοσιονομικά μέτρα είπε ο Οδ. Κωνσταντόπουλος,Τι θα πει ο Βενιζέλος,  Τι απαντά σον Δραγασάκη, Η ρύθμιση για τις εισφορές στα ΤαμείαEfenpress:Οι "ψεύτες και οι κλέφτες, τον πρώτο χρόνο χαίρονται..."
Σιγά μη βρεθεί Έλληνας να σας πιστέψει!
__________________ 
Το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει «νέα δημοσιονομικά μέτρα» και «αν έρθουν, ετοιμαστείτε να τα λάβετε εσείς, με όποιους συγκυβερνήσετε», είπε απευθυνόμενος στη ΝΔ ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος για να προσθέσει εμφατικά «και να ετοιμαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει να τα πάρει»...
Το τελευταίο «οχυρό» της «κόκκινης γραμμής» του ΠΑΣΟΚ θα αποτελέσει το «όχι» στις μνημονιακές απαιτήσεις που φέρνει η τρόικα τον Σεπτέμβριο και το κόμμα του κ. Βενιζέλου, φαίνεται ότι αυτή τη φορά μελετά σοβαρά την αποχώρηση από την κυβέρνηση...

Η επιβεβαίωση των δηλώσεων του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται το βράδυ της Τρίτης, από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έχει με τους υπουργούς και υφυπουργούς του Κινήματος. Πάντως, είναι σαφές ότι ο εκπρόσωπος τύπου δεν εξέφραζε προσωπική άποψη καθώς μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε χαρακτηριστικά: «Έχουμε πάρει μια απόφαση στο συνέδριό μας η οποία είναι πολύ καθαρή κι είναι δεσμευτική για εμάς, απόλυτα δεσμευτική, το έχουμε πει πάρα πολλές φορές και δεν είναι τι έχει πει ο Πρωθυπουργός ή τι έχει πει ο κ. Βενιζέλος ή τι έχει πει ο κ. Κωνσταντινόπουλος - ή οποιοσδήποτε άλλος - είναι ξεκάθαρο ότι εμείς δε θα ψηφίσουμε νέα δημοσιονομικά μέτρα. Αυτό μας δεσμεύει και τελείωσε».
Το ΠΑΣΟΚ ως «συγκυβέρνηση» 
Στο μεταξύ, την ικανοποίησή του εκφράζει το ΠΑΣΟΚ για τη ρύθμιση, που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας με την οποία οι επιχειρήσεις που χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές για το 2013, μπορούν να τις εξοφλούν σε 12 δόσεις. Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά υπενθυμίζει ότι η «πατρότητα» της ρύθμισης είναι δική του καθώς, όλο το προηγούμενο διάστημα με συνεχείς παρεμβάσεις εντός και εκτός Βουλής είχε ζητήσει να εφαρμοσθεί ανάλογη ρύθμιση.
 Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εργασίας συμπληρωματική ρύθμιση με την οποία οι επιχειρήσεις που χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές για το 2013, μπορούν να τις εξοφλούν σε 12 δόσεις. Η απόφαση αυτή διευκολύνει σε ένα βαθμό και τη γενικότερη ρύθμιση για τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές, η οποία ως τώρα δεν προχωρούσε ικανοποιητικά. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ., όλο το προηγούμενο διάστημα με συνεχείς παρεμβάσεις εντός και εκτός Βουλής, είχε ζητήσει να εφαρμοσθεί ανάλογη ρύθμιση. Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την αποδοχή  - έστω και εκ των υστέρων -  μέρους των προτάσεών μας και ζητούμε αυτό να ισχύσει για ΟΛΑ τα ασφαλιστικά ταμεία και όχι μόνο για το ΙΚΑ. Παράλληλα θα συνεχίσουμε τις πρωτοβουλίες για να γίνουν αποτελεσματικότερες οι ρυθμίσεις των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία». 
Το ΠΑΣΟΚ για την οικονομική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ από Δραγασάκη
Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δραγασάκη, η Χαρ. Τρικούπη υποστηρίζει ότι ο ίδιος περιγράφει το «πέρασμα» της Ελλάδας στο εθνικό νόμισμα. Συγκεκριμένα, αναφέρει:
«Είναι πράγματι θετικό που ο κ. Δραγασάκης ως υπεύθυνος Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, αρνείται τους «μαξιμαλισμούς των στόχων» , δηλώνει πώς δεν θα αναβιώσουν την πολιτική των ελλειμάτων και εκφράζει την αντίθεσή του με τον «κρατικό καπιταλισμό».
Δεν γνωρίζουμε βέβαια αν τις απόψεις του υιοθετούν τόσο ο κ.Τσίπρας όσο και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διαγωνίζονται σε υποσχέσεις, λαϊκισμό, παροχολογία, που λένε στον καθ’ ένα αυτό που θέλει να ακούσει.
Του επισημαίνουμε όμως ότι:
Þ Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έθεσε από την πρώτη στιγμή το ζήτημα της έκδοσης του ευρωομολόγου και διεκδίκησε το «πέρασμα» του χρέους για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στο ESM.
Þ Ακόμη και αν οι εταίροι εδέχοντο επαναπροσδιορισμό ορισμού του πρωτογενούς ελλείμματος (ώστε να μην περιλαμβάνονται οι Δημόσιες επενδύσεις) αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να απαιτούνται περισσότερα κεφάλαια από το μνημόνιο, μια και η χώρα έχει αποκοπεί από τις αγορές Κεφαλαίου. Άρα ;;;
Το επικίνδυνο όμως είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-και αυτό φαίνεται και στη συνέντευξη του κ.Δραγασάκη- επιδίδεται σε ασκήσεις προετοιμασίας για το πέρασμα σε εθνικό νόμισμα. Γιατί τι άλλο είναι τα ομολόγα ειδικού σκοπούΑλήθεια αυτά θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν οι αποδέκτες τους για την αποπληρωμή φορολογικών η ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Αν ναι η πρόταση αυτή ισοδυναμεί με την εισαγωγή ενός παραλλήλου νομίσματος. Αν όχι με ποιο τρόπο θα υποχρεωθούν να τα αποδεχτούν σε εθελοντική βάση οι λήπτες όταν ο Συριζα διακηρύττει ότι θα κουρέψει το χρέος; Όσο για τα μέτρα για αποθάρρυνση εισαγωγών και κατευθυνόμενες δανειοδοτήσεις των τραπεζών μάλλον σε μέτρα που ακολουθούσε η Ελλάδα στις δεκαετίες 1980 και 1990 παραπέμπουν παρά σε πολιτικές μιας χώρας της ευρωζώνης».


Πηγή: http://www.eklogika.gr/