27.8.13

Συρία: Δεν θα χτυπούσαμε με χημικά τους πολίτες μας. Δεν θα παραδοθούμε. Θα υπερασπιστούμε τον λαό μας


Walid-al-Muallem

Την επίσημη απάντηση της Συρίας στις καταγγελίες των Ηνωμένων Πολτειών και προσωπικά του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι για τη χρήση χημικών όπλων, έδωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ, Ουαλίντ αλ Μουαλέμ.
“Ο Υπουργός Κέρι ψεύδεται όταν υποστηρίζει ότι έχει αποδείξεις πως εμείς χρησιμοποιήσαμε τα χημικά. Δεν το κάναμε εμείς. Πώς θα μπορούσαμε να το κάνουμε; Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα ήταν τόσο απάνθρωπη απέναντι στους δικούς της πολίτες.

Δυστυχώς, η Ουάσινγκτον δεν επιθυμούσε ποτέ μια πολιτική λύση για το ζήτημα της Συρίας. Η στρατηγική της επίθεσης εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς του Ισραήλ για την ευρύτερη περιοχή μας.
Χθες, το κονβόι με τους ειδικούς του ΟΗΕ για τα χημικά δέχτηκε επίθεση από ελεύθερους σκοπευτές των ανταρτών. Εμείς είχαμε κηρύξει κατάπαυση του πυρός στη συγκεκριμένη περιοχή.
Όταν μια χώρα δέχεται επίθεση, έχει την επιλογή αν θα παραδοθεί ή θα αμυνθεί. Εμείς επιλέγουμε να αμυνθούμε, και να υπεραπιστούμε τον λαό μας”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουαλίντ αλ Μουαλέμ.
http://ysterografa.gr