20.8.13

Η ΔΥΣΗ ΣΙΩΠΑ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΝΕΙ Νέα σφαγή Ελληνορθοδόξων στην "Κοιλάδα των Χριστιανών" από ισλαμιστές


Efenpress: Η Ρωσία τι κάνει;
Νέα δολοφονική επίθεση κατά ελληνορθοδόξων χριστιανών συνέβει στην "Κοιλάδα των Χριστιανών" και στοίχισε την ζωή σε τουλάχιστον 11 χριστιανούς μεταξύ αυτών 2 και γυναίκες.
 
Οι άτυχοι Χριστιανοί δολοφονήθηκαν στην Wadi Nasarh κοντά στη Χομς στην προσπάθειά τους να διαφύγουν οδικώς στο Λίβανο. 
 
Πρόκειται για οικογένειες που επιβιβάστηκαν σε δύο αυτοκίνητα και κινήθηκαν προς τα σύνορα.
 
Καθ’οδόν στα μπλόκα τους σταμάτησαν φονταμενταλιστές αντάρτες και όταν βεβαιώθηκαν ότι πρόκειται για χριστιανούς τους εκτέλεσαν. Η νέα αυτή σφαγή διαπράχθηκε ξημερώματα του Σαββάτου.
 
Ενώ τα περισσότερα ειδησεογραφικά του Λιβάνου και της Συρίας μιλούν για 11 νεκρούς άλλα μέσα τους απαριθμούν σε 13. 
 
Προκαλέι εντύπωση η συστηματικότητα των ισλαμιστών ανταρτών στην προσπάθεια εξόντωσης των ελληνορθοδώξων χριστιανών, με την Δύση, και την ελληνική Πολιτεία να παρακολουθούν βουβές. Όπως λέει και το ρητό "όποιος σιωπά, επικροτεί" και δυστυχώς δεν βλέπουμε δυναμικές αντιδράσεις ούτε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
 
Σε προκύρηξη που εξέδωσε η τζιχαντιστική οργάνωση «Μαχητές του Αλ Σαμ» με έδρα το φρούριο των Σταυροφόρων στην Hosn , αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση.Μεταξύ άλλων αναφέρει:
 
"Στο όνομα του Ελεήμονος Θεού
 
Η δόξα είναι για το Θεό μέρα και νύχτα.
 
Οι μαχητές της Αλ Σαμ με τη Χάρη και τη δύναμη του Θεού χτύπησαν το Κέντρο των φιλοκυβερνητικών απίστων δυτικά της Χομς που ονομάζεται η κοιλάδα των Χριστιανών. Σκοτώσαμε τους ανθρώπους της και λεηλατήσαμε τα υπάρχοντά τους….αποκλείσαμε όλους τους δρόμους που οδηγούν σε αυτήν...πήραμε όλον τον οπλισμό που είχαν και ευχόμαστε σύντομα από κοιλάδα των χριστιανών να ονομάζεται κοιλάδα των μουσουλμάνων και η νίκη μας αποτελεί ανταπόδοση του Θεού
...χάρις στο Θεό και στη γενναιοδωρία του έγινε η εισβολή που θα επιβάλλει τη σταθερότητα της τάξης του Θεού...και κρατάμε την υπόσχεσή μας ... η προσευχή και η ειρήνη είναι επάνω στο ξίφος που θα χτυπήσει τους ασεβείς ....
 
Στις 10 Σεπτεμβρίου του έτους 1434 Εγίρα"
 
Για την κηδεία των νεομαρτύρων χριστιανών διαβάζουμε σε άρθρα των Δ.Πορφύρη/Π.Σταφυλά από τις Βρυξέλες, και των Sana , syria report, syria document, al Manar ότι στον ελληνορθόδοξο Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στο ελληνορθόδοξο χριστιανικό χωριό Marmarita (απ’το συριακό Μarmarato o Kύριος των Κυρίων) πραγματοποιήθηκε σε φορτισμένο κλίμα.
 
 Σε αυτό το τελευταίο αντίο εντός του ναού, συμμετείχε μόνο ο ανδρικός πληθυσμός λόγω του φόβου για επίθεση. Η εκκλησία υποδέχθηκε τις σωρούς με τον πατροπαράδοτο στολισμό από κορδέλες σε όλο το προαύλιο, την ώρα που απέδιδαν τιμή στους νεκρούς με πυροβολισμούς στον αέρα. Η αποκλειστικά ελληνορθόδοξη κοινότητα κήδεψε τους μάρτυρές της με υψηλό φρόνημα και με τιμές ηρώων πολέμου.
 
Σύμφωνα με το Syrian Truth 2.000 παραστρατιωτικοί λιβανέζοι και τσετσένοι δραστηριοποιούνται σ’αυτήν την κοιλάδα όπου το 65% των κατοίκων είναι χριστιανοί. Tα λιβανέζικα Lebanondebate, el marada και cedrnews που δημοσιεύoυν επίσης την είδηση, προσθέτουν ότι στον πανικό που επικράτησε στη διάδοση αυτής της εξέλιξης , 100 και πλέον χριστιανοί κλείστηκαν στην Επισκοπή της Χομς αναζητώντας καταφύγιο. 
 
Περικυκλώθηκαν άμεσα από ενόπλους που κραδαίνουν μασέτες και μαχαίρια και προσπάθησαν να ξηλώσουν τις πόρτες για να εισβάλουν στο κτίριο. Τα μέσα αυτά προειδοποιούν ότι οι έγκλειστοι κινδυνεύουν με άμεσο αποκεφαλισμό.Ενημερώθηκε ο Ερυθρός Σταυρός του Λιβάνου και ανέλαβε πρωτοβουλία απεγκλωβισμού.
 
Οι τζιχαντιστές και κυνηγοί κεφαλών χριστιανών, σιιτών και μη ισλαμιστών σουννιτών, αρνήθηκαν να δώσουν άδεια στις υπηρεσίες του Ερυθρού Σταυρού να επέμβουν.Ζητούν επίμονα από τους πολιορκημένους-ομήρους να « πάρουν τα όπλα και να πολεμήσουν εναντίον του Άσσαντ και του κυβερνητικού Συριακού στρατού ».Η all Syria αναφερόμενη στο ίδιο περιστατικό τονίζει ότι θα αποκεφαλίζονταν 150 χριστιανοί αν δε μεσολαβούσε ο μουφτής και οι γέροντες της πόλης! 
 
Αντίθετα ο Faycad Adib Aljakar, από το προσωπικό του πολεμικού αεροδρομίου Mennogh της επαρχίας Χαλεπίου, αιχμαλωτίστηκε και οδηγήθηκε στην οικογένειά του όπου τον αποκεφάλισαν δημοσίως!Σύμφωνα με το κατηγορητήριο « πρόδωσε τη σουννιτική κοινότητα υποστηρίζοντας τους νασιριστές » ( από το όνομα Νασράλα).
 
Κοιτάζοντας από ψηλά τα γεγονότα, κάποιος μπορεί να παρατηρήσει μια γενικευμένη επίθεση στις αρχέγονες κοιτίδες της ελληνορθοδοξίας, με πιθανότητα αυτό να συνεχιστεί και στον Λίβανο όπου υπάρχει η πολύ ισχυρή ελληνορθόδοξη κοινότητα των "Ρουμ Ορθοντοξ" που προβάλουν το πολιτιστικό βεληνεκές Ελληνισμού και Ορθοδοξίας..
 
Ποιος μπορεί να χαρακτηρίσει τυχαίες τις ταυτόχρονες επιθέσεις εναντίον Ορθοδόξων, πέραν των καθημερινών σφαγών που λαμβάνουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου;
 
Στην Αίγυπτο καίνε εκκλησίες Κοπτών, στην Βόρειο Ήπειρο γκρεμίζουν καμπαναριά και σταυρούς, ενώ στην Συρία επιτέθηκαν στο ελληνορθόδοξο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, αλλά εν τέλει ηττήθηκαν από την χριστιανική πολιτοφυλακή μετά από μέρες σκληρού αγώνα. Την ίδια ώρα το Βατικανό αποκαλεί «αδέλφια» των Καθολικών τους Σουνίτες δολοφόνους που έχουν προκαλέσει δάκρυα σε δεκάδες οικογένειες των θυμάτων τους. Στην Τυνησία δολοφονείται με αποκεφαλισμό νεαρός χριστιανός και αναρτούν το αποτρόπαιο βίντεο για να μας ενημερώσουν οι δολοφόνοι του, αμέσως μετά την πτώση του Μπεν Άλι και την άνοδο στην εξουσία ενός ισλαμιστικού κόμματος. Στο δε Ιράκ η χριστιανική μειονότητα έχει σχεδόν εξαφανιστεί μετά τον λαμπρό πόλεμο για την ελευθερία του George Bush. Πολλές συμπτώσεις για να είναι τυχαίο.
 
Η Ορθodoξία τελεί υπό διωγμό με την ανοχή της Δύσης δηλαδή των "απογόνων των Σταυροφόρων". Ας θεωρηθεί σύμπτωση, αλλά και παλαιότερα η Δύση με την Ανατολή είχαν συνεργαστεί για να εξαφανίσουν την Ορθοδοξία. Ενοχλεί τα κέντρα εξουσίας, διδάσκει εγκράτεια, σωφροσύνη, σεβασμό, δικαιοσύνη, δεν τα θέλουν αυτά. 
 
Οι ισλαμικές θηριωδίες συνιστούν για τα κέντρα εξουσίας ένα είδος μεταβατικής κατάστασης μέχρι την καθιέρωση ψευτοδημοκρατικών «προοδευτικών» καθεστώτων προς συγχώνευση του χώρου της Μεσογείου με τον υπόλοιπο δυτικότροπο κόσμο. Η Ορθοδοξία για αυτούς είναι απειλή, έχει πολύ πνευματικότητα, και η πνευματικότητα δημιουργεί "ξεχωριστούς" ανθρώπους, αυτοί θέλουν τη δημιουργία ενός "πολτού".
 
Υπάρχει και ένας πιο άμεσος λόγος. Η Ρωσία είναι μια μια υπερδύναμη με Ορθόδοξη ταυτότητα, και προστάτης των απανταχού ορθόδοξων κοινοτήτων. Εάν οι κοινότητες αυτές εξαλειφθούν τότε δεν θα υπάρχει κανένας λόγος για να στρέφεται η Ρωσία στις περιοχές αυτές. Δεν θα υπάρχουν πληθυσμοί που να στρέφουν το βλεμμα τους στην ομόδοξη χώρα. Έτσι και εδώ προσπαθούν να μας απομακρύνουν από τις ρίζες μας, του Ελληνισμού και της Ελληνορθοδοξίας, ώστε να μας είναι πιο ευχαριστη η συναναστροφή με λαούς αλλότριων ηθών πολύ, πολύ δυτικότερα...της Μόσχας.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr