8.8.13

Σφοδρές μάχες στο Σινά: 60 σαλαφιστές και 30 Αιγύπτιοι στρατιωτικοί νεκροί

Σφοδρές μάχες διεξάγονται στην Χερσόνησο του Συνά καθώς ο αιγυπτιακός Στρατός έχει εξαπολύσει γιγαντιαία εκκαθαρριστική επιχείρηση κατά των φανατικών ισλαμιστών (σαλαφιστές) ανταρτών στην περιοχή.
Ο Στρατός χρησιμοποιεί βαριά άρματα μάχης και πυροβολικό, αλλά συναντά ισχυρή αντίσταση και φαίνεται ότι οι ισλαμιστές που υποστηρίζουν τον πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι είναι πολύ περισσότερο από μερικές εκατοντάδες που θεωρούασαν ότι είναι.

Χαρακτηριστικός είναι ο αριθμός των σκοτωμένων ισλαμιστών που ανακοίνωσε ο αιγυπτιακός Στρατός. Παρά το γεγονός ότι δεν πρόκειται για κανονικές μάχες, αλλά για εκκαθαρίσεις οικιών, οάσεων και βραχωδών περιοχών ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν "60 τρομοκράτες".
Σε βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Facebook, ο Στρατός προσθέτει πως άλλοι 64 «τρομοκράτες» τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών με τις ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες έχουν χάσει περίπου 30 στρατιωτικούς στο Σινά από την ημέρα του στρατιωτικού πραξικοπήματος στις 3 Ιουλίου.
Επιπλέον, άλλοι 103 μαχητές αιχμαλωτίσθηκαν, σύμφωνα με τον Στρατό,
Οι Ισραηλινοί έχουν επιτρέψει την μεταφορά βαρέων αιγυπτιακών δυνάμεων στο Σινά προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι σαλαφιστές, αλλά και κάτι πολύ σημαντικότερο: Η μεταφορά όπλων προς την Λωρίδα της Γάζας και προς το εσωτερικό της Αιγύπτου, όπου η Μουουλμανική Αδελφότητα ετοιμάζεται για τον επόμενο γυρο της αναμέτρησης.
Ποιος είπε ότι η Ελλάδα δεν είναι ο τελευταίος προμαχώνας γεωστρατηγικής σταθερότητας και το τείχος σε μια περιοχή που ανατολικά και νότια, βράζει κυριολεκτικά; Αλλά που θα βρεθεί ο ηγέτης που θα το αξιοποιήσει αυτό; Γιατί αν "πέσει" η Ελλάδα, η φωτιά θα μεταφερθεί στην μέση της ηπείρου...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr