5.8.13

Ισπανία: 50 ευρώ πρόστιμο στους κατοίκους του Γιβραλτάρ!


Efenpress:H "χώρα-μητέρα" των ιμπεριαλιστών και ιμπεριαληστών, των τραβεστί και των ανωμαλιών, ο Αμερικάνικος δούρειος ίππος της πάλαι ποτέ ..."Ευρωπαϊκής Ένωσης",καλά θα κάνει να μαζέψει τα πλοκάμια της από τα διάφορα σημεία του πλανήτη. Θα έρθει η ώρα που θα της τα κόψουν τα πλοκάμια αυτά και θα περιοριστεί στο ξερονήσι της.
____________________
ΟΤΑΝ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ (ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)
Η Ισπανία της οικονομικής κρίσης, της τεράστιας ανεργίας, του μνημονίου και των δυσοίωνων προβλέψεων του ΔΝΤ παρόλα αυτά και σε ότι αφορά τα εθνικά της θέματα και δίκαια είναι ακέραιη και αποφασιστική, να τα βάλει και με μεγαλύτερες χώρες όπως είναι η Βρετανία.
Την «ανησυχία» του εξέφρασε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών απέναντι στις δηλώσεις του Ισπανού υπουργού εξωτερικών μέσω των οποίων είπε «ορθά κοφτά» στην βρετανική αποικία του Γιβραλτάρ πως το «πάρτι τελείωσε».

Ο Jose Manuel Garcia-Margallo δήλωσε πως η χώρα του σκέφτεται μέτρα αντιποίνων προς τη βρετανική αποικία στα οποία θα συμπεριλαμβάνονται αντίτιμο 50 ευρώ για κάθε κάτοικο του Γιβραλτάρ που θα διασχίζει τα σύνορα προς την Ισπανία εξαιτίας της διαμάχης που έχει να κάνει με την αλιεία και ένα τεχνητό ύφαλο που δημιούργησε το Γιβραλτάρ.
Ο Ισπανός υπουργός δήλωσε πως το πρόστιμο των 50 ευρώ που σχεδιάζεται να επιβληθεί είναι εξαιτίας των χαμένων εσόδων των Ισπανών αλιέων και τη ζημιά που έχουν υποστεί εξαιτίας της δημιουργίας του ύφαλου. Μάλιστα ο Garcia-Margallo δήλωσε πως θα ξεκινήσει αυστηρούς φορολογικούς ελέγχους σε όσους κάτοικοπυς του Γιβραλτάρ έχουν στην ιδιοκτησία τους ακίνητα στην Ισπανία.
Και δεν είναι  μόνο αυτά:  Η Ισπανία σκέφτεται σοβαρά να κλείσει τον εναέριο χώρο της σε όλα τα αεροσκάφη που έχουν ως τελικό τους προορισμό το αεροδρόμιο του Γιβραλτάρ(!) ενώ τέλος και σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ισπανός υπουργός πρόκειται να αυξήσει τη φορολογία όσων χρησιμοποιούν εταιρείες τυχερών παιχνιδιών on-line  οι οποίες έχουν σαν έδρα τους το «βράχο» όπως είπε περιπαικτικά.
Από την πλευρά του το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ενοχλημένο σφόδρα από τις δηλώσεις του Ισπανού υπουργού ανέφερε σε δήλωσή του: «Είμαστε ανήσυχοι από τις σημερινές δηλώσεις για το Γιβραλτάρ, τις οποίες και μελετούμε περισσότερο. Όπως έχουμε πεί δεν πρόκειται να κάνουμε κανένα συμβιβασμό γύρω από την κυριαρχία μας στο Γιβραλτάρ ούτε και προς τους κατοίκους του. Θα πάρουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να διαφυλάξουμε τη βρετανική κυριαρχία».
Η σύγκρουση για τα Perejil
Και δεν είναι μόνο το θέμα της διαμάχης με το Γιβραλτάρ που η Ισπανία δείχνει την αποφασιστικότητά της να διεκδικήσει τα εθνικά της δίκαια. Το 2002 σε μια περίπτωση «καρμπόν» με την αντίστοιχη των Ιμίων προτίμησε να στείλει τους πεζοναύτες της στις νήσους Perejil (επιχείρηση Romeo Sierra) και να συλλάβουν τους Μαροκινούς στρατιώτες που είχαν καταλάβει τις νησίδες  και να στήσει την ισπανική σημαία εκεί, αντί να πει ότι την πήρε ο άνεμος. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Τώρα και για λόγους ευθυμίας ας βάλουμε στη θέση της Ισπανίας την Ελλάδα της οποίας οι αλιείς θα είχαν υποστεί οικονομική ζημιά από κάποιο άλλο προτεκτοράτο μιας μεγάλης δύναμης και τι έπραττε η ελληνική κυβέρνηση: Θα ζητούσε συγνώμη από τη μεγάλη δύναμη για την αναστάτωση που της προκάλεσε, θα έστελνε τα ΜΑΤ στους αλιείς εάν προχωρούσαν σε κάποια διαμαρτυρία και θα έδινε άδειες παραμονής στους κατοίκους του προτεκτοράτου εάν είχαν αγοράσει κατοικία εδώ…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr