29.8.13

ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΙ ΗΠΑ Στέλνουν και 5ο αντιτορπιλικό κλάσης Arleigh Burke στην Συρία (βίντεο)



Πρόκειται για  το USS Stout (DDG-55) κλάσης  Arleigh Burke. Το σκάφος εισήλθε σήμερα στη Μεσόγειο από τα στενά του Γιβραλτάρ ώστε να αντικαταστήσει το USS Mahan. Όπως όμως ανέφερε αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου το USS Mahan ενδέχεται να μην αποχωρήσει όπως προβλεπόταν  αρχικά αλλά να παραμείνει στην περιοχή ενισχύοντας περαιτέρω την αμερικανική ναυτική δύναμη η οποία αποτελείται ακόμη από τα πλοία USS Ramage, USS Barry και  USS Gravely.

Τόσο το Scout όσο και τα υπόλοιπα σκάφη της κλάσης που ήδη πλέουν στην Ν.Α. Μεσόγειο είναι φορείς των βλημάτων BGM-109 Tomahawk από κάθετο εκτοξευτή Mk 41 και είναι τα βλήματα αυτά  με τα οποία οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να κτυπήσουν στόχους στη Συρία, εάν τελικά ο Αμερικανός πρόεδρος εγκρίνει την επίθεση.
Οι Αμερικανοί ανησυχούν ότι η δύναμή των 4 Α/Τ είναι μικρή και ανεξάρτητα από την ύπαρξη υποβρυχίων θέλου επιπλέον ενίσχυση.
Το χρονοδιάγραμμα της επίθεσης εξακολουθεί να παραμένει άγνωστο με τις νεότερες εκτιμήσεις να μιλούν τώρα για το διάστημα μεταξύ Κυριακής και Δευτέρας όταν και το ΣΑ του ΟΗΕ θα έχει στη διάθεσή του το πόρισμα της επιτροπή που βρίσκεται στη Συρία και η οποία πρόκειται να αναχωρήσει από εκεί  μεθαύριο Σάββατο.
Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Βρετανία θέλουν ουσιαστικά να πραγματοποιήσουν ένα «συμβολικό» όπως αναφέρουν τώρα κτύπημα εναντίον της στρατιωτικής υποδομής  καθεστώτος του Bashar Al Assad έτσι ώστε αφενός να προλάβουν την κάθοδο των ρωσικών σκαφών από το βόρειο Ατλαντικό τα οποία πλέουν προς τη Μεσόγειο με επικεφαλής το σκάφος Moskva και αφετέρου ο Obama θέλει να ταξιδέψει στην Αγία Πετρούπολη για τη σύνοδο των G20 -η οποία πραγματοποιείται μεταξύ 5 και 6 Σεπτεμβρίου- έχοντας τελειώσει τη σύντομη συριακή περιπέτεια με ένα «τυπικό» στρατιωτικό κτύπημα.
Το USS Scout αναμένεται αύριο το απόγευμα να ενωθεί με τα υπόλοιπα  αμερικανικά σκάφη τα οποία πλέουν σε απόσταση ασφαλείας από τις ακτές της Συρίας. Όπως εκτιμάται ένας από τους λόγους της καθυστέρησης της αμερικανικής επίθεσης είναι και οι λίγες δυνάμεις που έχουν στην περιοχή και οι οποίες βρίσκονται προς το παρόν στη φάση της ενίσχυσης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr