16.8.13

Νέα τροπή στην υπόθεση του 19χρονου που έπεσε από το τρόλεϊ (;)



"Το παιδί έπεσε με τον ελεγκτή πάνω του", δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας
- "Δεν πάτησε το κουμπί ο 19χρονος... Ίσως άνοιξε την πόρτα ο οδηγός", προσθέτει ηεπιβάτης του τρόλεϊ
- Το απόγευμα της Παρασκευής η κηδεία του

Μια επιβάτης του τρόλεϊ, από το οποίο έπεσε ο 19χρονος Θανάσης για να αποφύγει τον ελεγκτή με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, ανέφερε τη δική της εκδοχή για το τραγικό περιστατικό, δίνοντας ίσως μια νέα τροπή στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της Γεωργίας Παναγιωτοπούλου στον ANT1, ο 19χρονος ήρθε στα χέρια με τον ελεγκτή και όταν άνοιξε η πόρτα, βρέθηκαν και οι δυο στο έδαφος. Παράλληλα, τονίζει με βεβαιότητα ότι ο αδικοχαμένος Θανάσης δεν πάτησε το κουμπί κινδύνου.

"Το παιδί είναι πάνω στην πόρτα στηριγμένο. Ο ελεγκτής είναι μαζί με το παιδί, τσακώνονται, είναι στα χέρια και ξαφνικά ανοίγει η πόρτα και το παιδί βρίσκεται κάτω με τον ελεγκτή πάνω του. Δεν μπορώ να πω ότι τον έσπρωξε, γιατί δεν είδα, αλλά ήταν στα χέρια και το παιδί βρέθηκε με την πόρτα ανοιγμένη, χωρίς όμως να την ανοίξει το παιδί. Το παιδί βρέθηκε μετέωρο με τον ελεγκτή πάνω στο σώμα του...", αναφέρει λεπτομέρώς η κα Παναγιωτοπούλου.

Η κηδεία του Θανάση Καναούτη θα γίνει την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα στο νεκροταφείο Περιστερίου.


Το τραγικό περιστατικό


Το βράδυ της Τρίτης (13/8) ο νεαρός μπήκε σε τρόλεϊ με αριθμό οχήματος 7039 που εκτελούσε το δρομολόγιο Ζάππειο - Α. Ιερόθεος, στην στάση του Αγίου Αντωνίου με κατεύθυνση προς Ανθούπολη. Στην επόμενη στάση, στην Παναγή Τσαλδάρη, μπήκαν στο τρόλεϊ ελεγκτές και του ζήτησαν εισιτήριο. Ο 18χρονος όμως δεν είχε και έτσι ο ελεγκτής του ζήτησε να αποβιβαστούν μαζί στο τέρμα.

Σύμφωνα με τους επιβάτες, ακολούθησε τσακωμός μεταξύ του νεαρού και των ελεγκτών αλλά και του οδηγού του τρόλεϊ. Κάποιοι από τους επιβάτες μάλιστα πήραν το μέρος του νεαρού ζητώντας από τους ελεγκτές να μην το κάνουν τόσο μεγάλο θέμα για ένα ευρώ!

Όλα αυτά, διαδραματίζονταν λίγο πριν τις 10 το βράδυ. Την ώρα της αναταραχής και πάντα σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ο νεαρός ξαφνικά, πάτησε το μπουτόν κινδύνου, άνοιξε την πόρτα ενω το τρόλει ήταν εν κινήσει και στην προσπάθειά του να διαφύγει πήδηξε έξω με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι του στο πεζοδρόμιο.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος πρώτα στο Αγια Όλγα και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Γ. Γεννηματάς όπου όμως στις 5 τα ξημερώματα άφησε τη τελευταία του πνοή.


Αφέθηκαν ελεύθεροι ελεγκτής και οδηγός


Χθές , οδηγός και ελεγκτής αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς εγγύηση και χωρίς περιοριστικούς όρους. Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε από το τμήμα Τροχαίας Περιστερίου να διερευνήσει τα αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας καθώς και να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη στο λεωφορείο ώστε να εξακριβωθεί εάν το θύμα «πάτησε το κουδούνι κινδύνου, άνοιξε η πόρτα αλλά αυτομάτως το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε, καθώς έτσι είναι προγραμματισμένο, και πέφτοντας έχασε την ισορροπία του».

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, καταθέσεις πρόκειται να ληφθούν από τους γονείς του 19χρονου, αλλά και τους αυτόπτες μάρτυρες, καθώς και να κληθούν άμεσα σε ανωμοτί (χωρίς όρκο) κατάθεση ο οδηγός και ο ελεγκτής.

Αρμόδια πηγή ανέφερε πως από δυο καταθέσεις μαρτύρων δεν φαίνεται να σπρώχθηκε ο νεαρός από τον ελεγκτή ή τον οδηγό: «Υπήρξε μόνο διαπληκτισμός», «δεν προκύπτει από πουθενά ότι υπήρξε πρόθεση», ανέφερε η πηγή, εκτιμώντας πως «περισσότερο κοινωνική διάσταση έχει το θέμα και λιγότερο νομική».


Υπ. μεταφορών: Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα


Τη θλίψη του για το περιστατικό εξέφρασε μέσω του Mega ο υφυπουργός Μεταφορών. Ο Μ. Παπαδόπουλος, τόνισε ότι “τις επόμενες ημέρες θα έχουμε μια ξεκάθαρη άποψη σε ό,τι αφορά στο περιστατικό μέσα από τις καταθέσεις και των επιβατών του τρόλεϊ και των εργαζομένων”.

Όταν ρωτήθηκε για τον τρόπο ελέγχου εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε πως εδώ και ένα μήνα το υπουργείο Μεταφορών έχει ξεκινήσει ήδη την κουβέντα για το πώς μπορεί να βελτιωθεί ο τρόπος ελέγχου στα μέσα μεταφοράς. “Δεν είναι λάθος, πρέπει όμως να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση στο προσωπικό και να βελτιωθεί ο τρόπος ελέγχου σε μια τόσο δύσκολη εποχή” . Τόνισε επίσης πως το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά διαπληκτισμών μεταξύ ελεγκτών και επιβατών οι οποίοι εντοπίζονται χωρίς εισιτήριο.
http://www.newsit.gr/