21.7.13

ΝΕΚΡΟΣ Ο ΜΑΡΙAΝ ΚΟΛΑ! (upd) Άγρια συμπλοκή στη Θεσπρωτία - Ανθρωποκυνηγητό για συνεργό του (vid)

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Αλβανού δραπέτη Ιλίρ Κούπα, ο οποίος φέρεται να ήταν μαζί με τον Μαριάν Κόλα και κατόρθωσε να ξεφύγει. 
Ο Κόλα έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών τα ξημερώματα, μετά από άγρια συμπλοκή, στα βουνά του Σουλίου.
 Η συμπλοκή με τους Αλβανούς κακοποιούς έγινε λίγο έξω από το χωριό Βροσύνα, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο.

Στο σημείο αυτό είχαν χαθεί τα ίχνη των δύο καταζητούμενων δραπετών πριν από 15 ημέρες. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν οπλισμένοι και τους αντιμετώπισαν οι άνδρες των ΕΚΑΜ, οι οποίοι παρέμεναν στην περιοχή καθώς υπήρχε η βεβαιότητα ότι οι επικίνδυνοι Αλβανοί δραπέτες δεν είχαν κατορθώσει να περάσουν τον ποταμό Καλαμά και να διαφύγουν στην πατρίδα τους.
Οι περίπολοι και τα μπλόκα της αστυνομίας με στόχο τον εντοπισμό του κακοποιού Ιλίρ Κούπα,έχουν αναπτυχθεί στις περιοχές των Νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας,που συνορεύουν με την Βροσύνα. Σύμφωνα με το 892.gr η κίνηση των οχημάτων στη παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων- Ηγουμενίτσας,έχει διακοπεί,μιας και οι αστυνομικοί δεν αφήνουν κανένα όχημα να κινηθεί στον δρόμο. Από την πλευρά της Θεσπρωτίας,το τελευταίο μπλόκο των αστυνομικών έχει στηθεί στην περιοχή της Νεραίδας (Μενίνα) και από εκεί απαγορεύεται η κίνηση των οχημάτων προς Πλακωτή-Βροσύνα. Η ίδια εικόνα και από την πλευρά των Ιωαννίνων,όπου έχει στηθεί μπλόκο στην περιοχή του πρώην Δήμου Μολοσσών, όπου και σταματά η διέλευση όλων των οχημάτων!
Στο μεταξύ, στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων μεταφέρθηκε ο αστυνομικός που τραυματίστηκε κατά την διάρκεια της συμπλοκής με τους δύο Αλβανούς δραπέτες, που έγινε τα ξημερώματα. Ο αστυνομικός, που ανήκει στην μονάδα των ΕΚΑΜ της Αθήνας, έχει τραυματιστεί στην κνήμη, την οποία στην κυριολεξία διαπέρασε η σφαίρα και εισάγεται στο χειρουργείο. Δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο για τη ζωή του.


_________________________

[ΕΚΤΑΚΤΟ - ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 07:36] Νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών έπεσε τα ξημερώματα, μετά από άγρια συμπλοκή, στα βουνά του Σουλίου, ο Αλβανός κακοποιός Μαριάν Κόλα ενώ κατόρθωσε να ξεφύγει ο συνεργός του, Ιλίρ Κούπα.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε στο πόδι και ένας αστυνομικός ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χατζηκώστα στα Ιωάννινα.
Πριν από δύο εβδομάδες οι δύο Αλβανοί δραπέτες των φυλακών είχαν φθάσει μέχρι την περιοχή του Σουλίου, αφού προηγουμένως είχαν κλέψει τρία αυτοκίνητα. Όμως, δεν κατόρθωσαν να περάσουν στην Αλβανία, καθώς είχε στενέψει γύρω τους ο αστυνομικός κλοιός σε μια γιγάντια όσο και πολυδάπανη επιχείρηση της ΕΛΑΣ.
Ο αδίστακτος εγκληματίας, από το 2010, όταν είχε συλληφθεί για τις ληστείες τραπεζών μετά την αιματηρή ληστεία στο Βύρωνα, είχε αποκαλύψει τις δολοφονικές του προθέσεις. Στην ΕΛ.ΑΣ, οι αστυνομικοί που τον είχαν συλλάβει, θυμούνται τα λόγια του: «Είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που με πιάνετε. Την επόμενη φορά ή θα σας σκοτώσω ή θα με σκοτώσετε».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr