11.7.13

ΠΑΡΑ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΠΑ Oι Ρώσοι επιμένουν για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Eπιμένουν οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι για την απόκτηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρά το κακό προηγούμενο της υποψηφιότητας των Gazpom/Sintez για τις ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ με την ακυρωτική παρέμβαση της Κομισιόν.







Ο πρόεδρος των Ρωσικών Σιδηροδρόμων Βλαντιμίρ Ινκούνιν, σε δηλώσεις του από την Πάτρα όπου βρίσκεται για να συνοδεύσει τον σταυρό του Αγίου Ανδρέα στην Αγία Πετρούπολη, την Μόσχα, το Κίεβο και το Μίνσκ τόνισε ότι "Βασικός στόχος μας είναι η TΡΑΙΝΟΣΕ".
Βέβαια να τονίσουμε ότι σε αντίθεση με την Gazprom που απερριπτε κάθε συνεργασία με δυτική εταιρεία(όχι όμως και η Sintez που είχε έρθει σε συμφωνία με γερμανικές εραορίες) οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι δηλώνουν ότι θα συνεργαστούν με εταιρειες της ΕΕ.
Όπως είπε, ο Ινκούνιν, "υπάρχουν και δυτικοευρωπαϊκές εταιρείες που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν μαζί τους για να διεκδικήσουν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ"
Ο Β.Ινκούνιν πρόσθεσε, τέλος, ότι το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στο σιδηροδρομικό δίκτυο, αλλά επεκτείνεται και σε λιμάνια, ώστε να είναι συνδυασμένες οι μεταφορές.
Πόσο δυνατό είναι να επιτρέψουν οι της ΕΕ τέτοιου είδου επενδύσεις σε δίκτυα από την Ρωσία; Θα ξέρουμε σε μερικούς μήνες ότν καταλήξει η υπόθεση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ..
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr