23.7.13

«ΜΑΥΡΑ» ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΟ ΣΙΝΑ Η Hamas ετοιμάζει στρατιωτική επιχείρηση για την απελευθέρωση του Μ. Morsi!

Πολεμική επιχείρηση προετοιμάζει η παλαιστινιακή οργάνωση Hamas για την απελευθέρωση του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Mahamed Morsi  ο οποίος κρατείται άγνωστη τοποθεσία από τον αιγυπτιακό Στρατό.
Αυτό αποκάλυψε η αιγυπτιακή εφημερίδα El-Fagr (Αυγή)  η οποία αναφέρει ότι έχει στην κατοχή της  επιστολή από τον επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της Hamas. Μάλιστα στην επιστολή η οποία απευθύνεται προς στελέχη της οργάνωσης αναφέρεται πως ο τελικός σκοπός του αγώνα είναι η δημιουργία ενός  «ισλαμικού χαλιφάτου» στόχου ο οποίος μπορεί να γίνει κατορθωτός μόνο με την εξαφάνιση του Ισραήλ από το χάρτη.  

Η αιγυπτιακή εφημερίδα αναφέρει πως η επιστολή περιήλθε στην κατοχή από στρατιωτική πηγή μέσα από το αιγυπτιακό υπουργείο   Άμυνας με ημερομηνία 10 Ιουλίου.
Η επιστολή φέρει την υπογραφή του συνταγματάρχη Sabry Yassin επικεφαλή της ταξιαρχίας  Al-Qassam το στρατιωτικό σώμα της οργάνωσης.
Στην επιστολή αναφέρεται ο Morsi ως αιχμάλωτος πολέμου από το Στρατό της Αιγύπτου ο οποίος έχει συλληφθεί από τα χέρια προδοτών και του Στρατού.
Το παραπάνω σημαίνει πως η Hamas θεωρεί την ίδια σε κατάσταση πολέμου με τον αιγυπτιακό Στρατό κάτι αναμένεται να έχει θυελλώδεις εξελίξεις στην περιοχή. Τον περασμένο Ιανουάριο οι πολιτική ηγεσία της Hamas είχε ζητήσει τη σύναψη συμμαχίας με την μουσουλμανική αδελφότητα -τον πολιτικό φορέα του Morsi – κάτι που φαίνεται πως μετά τη σύλληψη του πρώην Αιγύπτιου προέδρου έχει ήδη συμβεί.
Όπως αναφέρει το ισραηλινό Dabka έξι επίσημοι  της μουσουλμανικής αδελφότητας απέδρασαν από την Αίγυπτο διαφεύγοντας στη Λωρίδα της Γάζας με σκοπό την δημιουργία ενός νέου κοινού στρατιωτικού σώματος μεταξύ Hamas και μουσουλμανικής αδελφότητας με στόχο την απελευθέρωση του Morsi σε πρώτη φάση και την ένοπλη αναμέτρηση με τον αιγυπτιακό Στρατό.
Η ομάδα αυτή της μουσουλμανικής αδελφότητας έχει επικεφαλής ένα τα κορυφαία στελέχη της τον  Mahmud Izzat Ibrahim, επονομαζόμενο και ως «iron man» όπου εγκατέστησαν στρατηγείο στο ξενοδοχείο Gaza Beach Hotel δουλεύοντας από κοινού τόσο με τη Hamas όσο και με την al-Qaeda αλλά και σαλαφιστές βεδουίνους που δρουν στο Σινά. Μάλιστα το ισραηλινό ιστολόγιο αναφέρει πως ο αιγυπτιακός Στρατός ετοιμάζει επιχείρηση για την σύλληψή τους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr