26.7.13

Φθάνουν, άραγε, δέκα φάσκελα;


Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη Οδυσσεύς Πάτσης

του συνεργάτου μας Οδυσσέως Πάτση

Και τώρα Μεϊμαράκη τι πέτυχες; Στάθηκες πλάϊ του και στήριξες τον Δραγασάκη, πατέρα της ναρκοεμπόρου και αύριο θα στηρίξεις και τον Βούτση, πατέρα του άλλου αστέρα, του ληστή τραπεζών! Να σε συγχαρούμε με ποιο τρόπο άραγε; 
Έργω ή λόγω ελάχιστε βουλευτή, γιε ελάχιστου βουλευτού; 
Χρησιμοποιείς συχνά πυκνά το δέσιμό σου με τον αείμνηστο Ευάγγελο Αβέρωφ. 
Εσύ και άλλοι δυο ή τρεις. 

Το μόνο που σας συνδέει με εκείνον τον άνδρα είναι ότι ο ένας κουβαλούσε το καπέλο του, ο άλλος το επανωφόρι του και ο τρίτος την ομπρέλα του. 
Ο τέταρτος ήταν για άλλες δουλειές. Πλύσιμο, ξεσκόνισμα, ψώνια στο μπακάλικο, τα ρούχα από το καθαριστήριο, σιδέρωμα και καμιάν μπουγάδα που και που! 
Τίποτε δεν μάθατε από τον μακαρίτη γιατί μόνο για ορντινάντσες κάνατε! Και επειδή ορντινάντσες είσαστε, αντί να πάρετε τα προτερήματα, εσείς προτιμήσατε να αντιγράψετε τα λίγα ελαττώματά του. 
Όμως όλοι προκόψατε... 
Αξιοκρατικά!!! 
Όλοι σας γίνατε υπουργοί - υφυπουργοί, δήμαρχοι.... 
Της πλάκας εδώ που τα λέμε και χωρίς ουσιαστικό έργο, προς δυστυχία της βάσεως του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. 
Και αντί να σέβεστε τον λαό αυτόν που σας έστειλε στην βουλή να τρώτε με χρυσά κουτάλια και να καλύπτετε τις πομπές σας, προκαλείτε τον ψυχισμό του στηρίζοντας τα κομμούνια που στελεχώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή, αδυνατώντας  οι ίδιοι να κερδίσουν στις εσωκομματικές διαδικασίες την Αλέκα, απεχώρησαν από το ΚΚΕ για να κρύψουν την ανικανότητά τους και να περισώσουν τον (μόνον αυτοί ξέρουν για ποιον λόγο διαθέτουν) εγωισμό τους. 
Πάρε, προς το παρόν,  Μεϊμαράκη δέκα φάσκελα από εμένα και επιφυλάσσομαι στην πρώτη ευκαιρία για κάτι ουσιαστικότερο...
Με καθόλου εκτίμηση...

Οδυσσεύς Πάτσης, «Ήπειρος, η πατρίδα μας»