12.7.13

Αποφασίζουν οι δήμαρχοι – Στους δρόμους οι εργαζόμενοι

Efenprerss: Οι δήμαρχοι ενδιαφέρονται για τους Δημοτικούς αστυνομικούς ή για τις ειπράξεις που θα χάσουν  από κλήσεις σε ταλαίπωρους και πένητας οδηγούς ; 

Σε τι διευκόλυνε την ΕΛ.ΑΣ, αφού με το παραμικρό, ζητούσε τη βοήθεια της;
Πως μπορεί μία δημοτική αστυνομία να εκτελέσει στο ακέραιο την αποστολή της όταν αυτή ορίζεται από το πελατειακό (πολιτικό) συμφέρον του κάθε δημάρχου;
Είμαστε κατά των απολύσεων των υπαλλήλων αυτών και υπέρ της εντάξεώς των στην ΕΛ.ΑΣ, μετά από αντικειμενική αξιολόγηση και αστυνομική εκπαίδευση.

Για τα καθήκοντα που επικαλούνται οι Δήμοι, υπάρχει η Τουριστική Αστυνομία και η Τροχαία.Είναι μεγάλη πολυτέλεια για την Ελλάδα ο κάθε δήμαρχος να έχει και τη δική του αστυνομία, που ουσιαστικά δεν μπορει να προσφέρει καμία αίσθηση ασφαλείας στους πολίτες αφού δεν έχει τη δυνατότητα να τον υπερασπίσει από κακοποιούς, που τώρα πλέον αποτελούν το βασικό πρόβλημα της χώρας.Πρωτεύει το αίσθημα ασφαλείας.Όλα τα άλλα είναι δημοτικός μαϊντανός και πηγή εισοδήματος και πολιτικής εκμετάλλευσης . 
_____________________________________________________

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Έκτακτη Γενική Συνέλευση, την οποία συγκάλεσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Σε αυτή παίρνουν μέρος όλοι οι δήμαρχοι της χώρας και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων προκειμένου να αποφασίσουν για τη περαιτέρω στάση της Αυτοδιοίκησης μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την ένταξη χιλιάδων δημοτικών υπαλλήλων στο καθεστώς της διαθεσιμότητας. 

Νέα μηχανοκίνητη πορεία από τους εργαζομένους στη δημοτική Αστυνομία
Από την Αγίου Κωνσταντίνου και την κεντρική υπηρεσία της δημοτικής Αστυνομίας ξεκίνησε για δεύτερη μέρα η μηχανοκίνητη πορεία των εργαζομένων. Αφού διέσχισαν την οδό Σταδίου, κατέληξαν στο ξενοδοχείο, όπου συνεδριάζει η ΚΕΔΕ. Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί και σχολικοί φύλακες.



Στο μεταξύ, σήμερα η ΠΟΕ – ΟΤΑ προχωρά στάση εργασίας από τις 11.30 έως τη λήξη του ωραρίου. Την ίδια ημέρα η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 12.00 στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς τη Βουλή. 

Συλλαλητήρια και πορείες στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στους μεγάλους δήμους της χώρας αναμένεται να γίνουν και μέσα στο Σαββατοκύριακο. 
real