29.7.13

Αντ. Σαμαράς: Στόχος μας η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος



«Η Ελλάδα και η Ιταλία, όπως και ολόκληρη η Ευρώπη έχουν ανάγκη από μια πολιτική που συνδυάζει τις μεταρρυθμίσεις και την εξάλειψη των ελλειμμάτων με την ανάπτυξη» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς μετά την συνάντηση που είχε με τον Ιταλό ομόλογο του, σημειώνοντας ότι: «η ύφεση επιτείνει προβλήματα που πρέπει να λύσουμε κα δυσκολεύει τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να ολοκληρώσουμε».

Οπως είπε ο Ελληνας πρωθυπουργός: «Η Ελλάδα παραμένει σταθερά στο δρόμο της δημοσιονομικής προσαρμογής και των μεταρρυθμίσεων όμως μετά την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος, για το οποίο όλοι εργαζόμαστε, έρχεται η ώρα για την μεγάλη μας προτεραιότητα, την ανάπτυξη που σημαίνει πάνω από όλα καταπολέμηση της ανεργίας».




Από την πλευρά του ο Ιταλός Πρωθυπουργός τόνισε: «Το γεγονός ότι η Ελλάδα, βγαίνει από την κρίση, όπως οι πρώτες ενδείξεις μας δείχνουν ότι συμβαίνει ή μπορεί να συμβεί, είναι μια σημαντικότατη είδηση για ολόκληρη την Ευρώπη και είναι σημαντική για την Ιταλία».

Και ο Ενρίκο Λέτα επισήμανε: «Είναι σημαντικό να επανέλθει η εμπιστοσύνη, οι επενδύσεις. Είναι σημαντικό να αποφευχθούν περαιτέρω κρίσεις και η Ιταλία θα είναι στο πλευρό της Ελληνικής κυβερνήσεως και της Ελλάδος».
real.gr