31.7.13

Καμμένος: Σαμαράς και Βενιζέλος παραδίδουν το όνομα “Μακεδονία”

Efenpress: Η επίδειξη γλωσσικής επάρκειας και η ικανότητα να ομιλεί χωρίς να γίνεται κατανοητός από την ευρύτερη λαϊκή μάζα, θολώνοντας τα νερά, είναι χαρακτηριστικό του κ. Βενιζέλου... Όμως, δυστυχώς γι αυτόν, υπάρχουν και άλλοι με ευρύτερη γλωσσική επάρκεια, που δεν "κολλούν" στις αναμασημένες ,τετριμμένες και παραπειστικές δικονομικές εκφράσεις που εκφωνεί για ...εντυπωσιασμό , αλλά κατανοούν το βαθύτερο νόημα των λόγων του...
kammenos


Αιχμές κατά του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου άφησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής. Μάλιστα, συγκρίνει τη στάση τους στο θέμα των Σκοπίων, με αυτή του Κώστα Καραμανλή.



«Το 2008 ο Κώστας Καραμανλής δεν επέτρεψε την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, το 2013 ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ετοιμάζουν την παράδοση του ονόματος Μακεδονία»., ανέφερε συγκεκριμένα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.
Για το θέμα των Σκοπίων ο κ. Βενιζέλος τόνισε συγκεκριμένα πως κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει να ενταχθούν σε οιονδήποτε διεθνή Οργανισμό με την προσωρινή τους ονομασία – ωστόσο, «ο αλυτρωτισμός, η παραβίαση και η προσβολή της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, η διατάραξη των σχέσεων καλής γειτονίας, ανάγονται στη σφαίρα των γενικών υποχρεώσεων κάθε κράτους υποψήφιου μέλους».
«Στηρίζουμε την αποστολή του πρέσβη του Συμβουλίου Ασφαλείας Μάθιου Νίμιτς και επανερχόμαστε στην πρότασή μας για την σύναψη με τους γείτονές μας, ενός Μνημονίου Αλληλοκατανόησης που τοποθετεί σε ένα οργανωμένο πλαίσιο την παρούσα φάση των σχέσεών μας και δίνει μια δυναμική στο πλαίσιο της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995», δήλωσε ο κος Βενιζέλος.

http://ysterografa.gr/