9.7.13

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

altΠυρετώδεις προετοιμασίες για τη μεταφορά του ιστιορικού κειμηλίου.
 "Το γεγονός της μεταφοράς του σταυρού του Αγίου Ανδρέα στην Ρωσία περιποιεί ιδιαίτερη τιμή για την Αποστολική πόλη των Πατρών, αφού όχι μόνο οι Ρώσοι αδελφοί μας θα προσκυνήσουν τον χαριτόβρυτο και ατίμητο θησαυρό, αλλά και σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου θα μεταδοθεί δορυφορικά η υποδοχή στις πόλεις, όπου θα τεθεί σε προσκύνηση ο σταυρός του αγίου μας".



Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε χθες Δευτέρα, προκειμένου να παρουσιάσει τις λεπτομέρειες της μεταφοράς του σταυρού. 
Ο μητροπολίτης ανέφερε, επίσης, ότι η μεταφορά του σταυρού στη Ρωσία θα συμβάλλει στη διεθνή προβολή της Πάτρας και προσέθεσε ότι όπου υπάρχουν διαπροσωπικές πνευματικές επαφές, τα οφέλη είναι περισσότερα.

Στην Πάτρα βρίσκεται ήδη αντιπροσωπεία από τη Ρωσία, ενώ αύριο Τετάρτη αναμένονται άλλοι πενήντα Ρώσοι, με επικεφαλής τον πρόεδρο του ιδρύματος του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, Βλαντίμιρ Γιακούνιν.

Το απόγευμα στις 7.00 θα ψαλεί εσπερινός στον νέο ιερό ναό, ενώ το πρωί της Πέμπτης θα τελεστεί στον ίδιο ναό θεία λειτουργία. Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας θα σχηματιστεί πομπή με κατεύθυνση το αεροδρόμιο του Αράξου, από όπου θα αναχωρήσει η αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον μητροπολίτη Πατρών, η οποία θα συνοδεύσει τον σταυρό στην Ρωσία.

Σύμφωνα με τον μητροπολίτη, ο σταυρός, ο οποίος μεταφέρεται για πρώτη φορά εκτός του ιερού ναού, θα τοποθετεί σε ειδική θήκη. Το αεροπλάνο με τον σταυρό του Αγίου Ανδρέα θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης, Τον σταυρό θα υποδεχθεί ο πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος και με λιτανευτική πομπή θα μεταφερθεί στον καθεδρικό ναό της Παναγίας του Καζάν.

Με ειδικά διαμορφωμένο σε εκκλησία τρένο, ο σταυρός θα μεταφερθεί στη Μόσχα, στο Κίεβο της Ουκρανίας και στο Μίνσκ της Λευκορωσίας, ενώ στις 2 Αυγούστου θα επιστρέψει στην Πάτρα.

Ο μητροπολίτης Πατρών εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί και σημείωσε ότι ο σταυρός του Αγίου Ανδρέα μεταφέρεται κατόπιν έγκρισης της ιεράς συνόδου, με αφορμή τους εορτασμούς για την επέτειο των 1025 ετών από την βάπτιση των Ρως στον Δνείπερο ποταμό.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία εκτός του Χρυσόστομου θα συμμετάσχουν εκπρόσωπος της διαρκούς ιεράς συνόδου, ο μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος, κληρικοί, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ανδρέας Κατσανιώτης κ.ά.


alt


Το βίντεο προέρχεται από: thebest.gr 
http://www.agioritikovima.gr