23.7.13

ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ... ΠΑΤΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ Χ.Θεοχάρης: "Η τρόικα αποφασίζει για παράταση φορολογικών δηλώσεων"

Efenpress:πότε θα πετάξουμε με τις κλωτσιές έξω από την Ελλάδα τρόϊκες,Γερμανούς,Γερμανόφιλους, ευρώ και "ευρώφιλους"; θέλουμε την Ελλάδα Ελληνική και τη δραχμή μας.Η Ευρωπαϊκή ένωση, με τη σημερινή της μορφή, είναι πλέον εχθρός της Ελλάδος.Τα δάνεια είναι καταχρηστικά και οι συμβάσεις άκυρες.Πρέπει να αναζητήσουμε νέες συμμαχίες εφ όσον οι υπάρχουσες αρνηθούν να μας στηρίξουν.
__________________________________________
Το αλαλούμ που επικρατεί με τις προθεσμίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων εξαιτίας της κατάρρευσης του «taxisnet» καταδεικνύει πώς πέραν του ότι δεν έχει μπει «πάτος» στο βαρέλι της ελληνικής οικονομίας, δεν υπάρχει και «πάτος» στην εθνική αξιοπρέπεια αυτών που υποστηρίζουν ότι μας κυβερνάνε.
Το υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί χωρίς την έγκριση της τρόικας ούτε καν να παρατείνει την προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Ο γενικός γραμματέας εσόδων Χ. Θεοχάρης με περίσσιο θράσος δήλωσε μέσω twitter αναφορικά με τη παράταση στην ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων πώς «χρειαζόμαστε διαπραγμάτευση με την τρόικα. Δεν είναι τελική δική μου απόφαση. Εισήγηση όμως κάνω».

Φανταστείτε όταν απαιτείται το «πράσινο φώς» ακόμη και για να παραταθεί η προθεσμία των δηλώσεων πόσο βαθιά έχει μπει ο μηχανισμός της τρόικας στη λειτουργία της κυβέρνησης και του Δημοσίου. Οι άνθρωποι, ειδικά στο υπουργείο Οικονομικών μάλλον θα ζητάνε και την άδεια του Πόλ Τόμσεν για το πότε θα επισκεφθούν την… τουαλέτα.
Κυβέρνηση ανδρείκελων. Τι περιμένεις όταν η τρόικα έχει εισηγηθεί ακόμη και την εκκένωση των ελληνικών νησιών κάτω των 150 κατοίκων και ο πρωθυπουργός το μόνο που κάνει είναι να «φάει» τον υπουργό Ναυτιλίας που ομολόγησε την πρωτοφανής αυτή αξίωση;
Όσον αφορά στις φορολογικές δηλώσεις πάντως ο κ. Θεοχάρης «πάλεψε» με την τρόικα και κατάφερε να πάρει παράταση τεσσάρων ολόκληρων ημερών. Έτσι όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 1 και 2 έχουν δικαίωμα να καταθέσουν τη δήλωση του μέχρι και την Παρασκευή 27 Ιουλίου.
Ο Χάρης Θεοχάρης τους έκανε μεγάλη χάρη. Λες και ευθύνονται οι πολίτες που το taxisnet έχει καταρρεύσει. Πάντως, οι φορολογούμενοι (όλοι και όχι μόνο όσοι το ΑΦΜ του λήγει σε 1 και 2) θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς εδώ παίζεται ένα ύπουλο παιχνίδι και δεν αποκλείεται στο τέλος η τρόικα να πει δυστυχώς χάσατε.
Εμείς ποτέ δεν εγκρίναμε παράταση. Τι σημαίνει αυτό; Πώς όσες δηλώσεις θεωρηθούν εκπρόθεσμες, δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν οι αποδείξεις για μείωση του φόρου, ενώ υπάρχει προσαύξηση στο φόρο 1%.
Όπως ομολόγησε και ο κ. Θεοχάρης χωρίς ίχνος ντροπής τελούν υπό την αίρεση της τρόικας. Και επειδή οι εκτός και οι εντός συμπεριφέρονται ως τυχοδιώκτες, καλό είναι να φυλάτε τα… ρούχα σας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet,gr