11.7.13

"Χοντραίνει" το παιχνίδι στην Αίγυπτο: Ενέδρα ισλαμιστών σε φάλαγγα του Στρατού

Ενέδρα στην φάλαγγα των στρατιωτικών οχημάτων που μετέφερε τον Αιγύπτιο υποστράτηγο Άχμαντ Γουάσφι έστησαν οι ισλαμιστές αντάρτες (ναι, πλέον έχει και η Αίγυπτος ισλαμιστές αντάρτες) στην Χερσόνησο του Σινά και ο ανώτατος αξιωματικός του αιγυπτιακου Στρατού διασώθηκε την τελευταία στιγμή όταν οι σωματοφύλακές του κατάφεραν να απομακρύνουν το τεθωρακισμένο όχημα που τον μετέφερε.

Ο συγκεκριμένος αξιωματικός είναι το "δεξί χέρι" του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων και ηγέτη του στρατιωτικού κινήματος, στρατηγό Αλ Σίσι, και είχε σταλεί στην περιοχή για να εκκαθαρίσει τον Σινά από τους σαλαφιστές αντάρτες, οι οποίοι λόγω της μη ύπαρξης αιγυπτιακών στρατευμάτων (η περιοχή έχει αποστρατικοποηθει κατόπιν της ειρηνευτικής συμφωνίας με το Ισραήλ) κυριαρχούν στην περιοχή.
Οι ισλαμιστές είχαν παγιδεύσει την δρόμο με νάρκες και κτύπησαν με ρουκέτες RPG-7 το πρώτο και το τελευταίο όχημα της γάλαγγας, αλλά οι ρουκέτες αστόχησαν και έτσι κατάφερε να διαφύγει ο στρατηγός.
Εικάζεται πλέον ότι υπάρχουν στο αιγυπτιακό Γενικό Επιτελείο ισλαμιστές αξιωματικοί, οι οποίοι ενημέρωσαν τους συντρόφους τους για την άφιξη και την αποστολή του υποστράτηγου
Η ενέδρα καταδεικνύει ότι πλέον το παιχνίδι με τους ισλαμιστές στην Αίγυπτο "έχει χοντρύνει" κάτι για το οποίο έχει προειδοποιήσει ο Μ.Μόρσι την ημέρα της αποκαθήλωσής του από τον Αλ Σίσι, όταν τον προειδοποίησε ότι "Οι οπαδοί μου δεν θα καθίσουν με σταυρωμένα χέρια".
Επιβαρυντική για την "ατμόσφαιρα" στην περιοχή είναι η πληροφορίες ότι μαχητές της Χαμάς έχουν εισέλθει στην Λωρίδα της Γάζας και συγκρούονται με τον αιγυπτιακό Στρατό. Περίπου 200 άτομα έχουν εισέλθει στο Σινά από την ημέρα του στρατιωτικού κινήματος και ήδη ααφέρεται ότι περί τους 50 έχουν χάσει την ζωή τους.
Χαρακτηριστικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι ότι το Ισραήλ επέτρεψε μετά το επεισόδιο να εισέλθουν βαριές θωρακισμένες δυνάμεις της Αιγύπτου στο Σινά για να καταδιώξουν τους αντάρτες, περισσότερο για να αποτραπεί η μεταφορά όπλων και πυρομαχικών από τις φυλές του Σινά, στους ισλαμιστές των μεγάλων πόλεων της Αιγύπτου.
Κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι η Συρία θα μοιάζει εφ'εξής με έναν ευχάριστο τόπο διακοπών...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr